Önceki konumda sabırla beklediğiniz için hepinize teşekkür ediyorum 
Şimdi sizlerinde bildiği üzere Udemy de bulunan Sıfırdan İleri Seviyeye Python Eğitim Seti'ni sizlerle paylaşıyorum
Buyrun
Linkler :
Bi Teşekkür yeterli..
Şimdi sizlerinde bildiği üzere Udemy de bulunan Sıfırdan İleri Seviyeye Python Eğitim Seti'ni sizlerle paylaşıyorum
Buyrun
Linkler :
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
Bi Teşekkür yeterli..
Sıfırdan İleri Seviyeye Python Eğitim Seti
Python programlama dili, son yıllarda hem yazılım dünyasında hem de özellikle oyun sunucuları gibi sistemlerin geliştirilmesinde büyük önem kazanmıştır. Özellikle Metin2 özel sunucuları geliştirme sürecinde Python, birçok geliştirici tarafından tercih edilen bir araç haline gelmiştir. Bu eğitim seti sayesinde sıfırdan başlayarak ileri seviyeye kadar Python bilginizi geliştirebilir ve Metin2 özel sunucu geliştirme süreçlerinde etkin şekilde kullanabilirsiniz.
Python Nedir?
Python, okunabilirliği yüksek, dinamik tipli ve nesne yönelimli bir programlama dilidir. İlk olarak 1991 yılında Guido van Rossum tarafından geliştirilmiştir. Kolay öğrenilebilir yapısı sayesinde yeni başlayanlar için ideal bir dildir. Ancak aynı zamanda güçlü kütüphaneleri sayesinde ileri düzey projelerde de kullanılabilir.
Neden Python?
Python, özellikle sunucu tarafında scripting işlemleri için idealdir. Metin2 özel sunucularında py_root ve ui_script gibi yapılar Python tabanlıdır. Bu sayede oyun içindeki mantık, GUI arayüzler, veritabanı işlemleri gibi pek çok alan Python ile kolayca yönetilebilir. Ayrıca Python GUI (PyQt, Tkinter gibi) kütüphaneleri sayesinde kullanıcı dostu arayüzler de geliştirilebilir.
Python ile Metin2 Geliştirme
Metin2 özel sunucularında Python, genellikle oyun mantığını yürütmek, veritabanı ile etkileşim kurmak ve arayüz işlemlerini gerçekleştirmek için kullanılır. Örneğin, bir PvP sistemi geliştirirken oyuncu hareketlerini kontrol etmek, skorlamaları hesaplamak veya özel efektler çalıştırmak için Python kullanılabilir. PyRoot ve UIScript yapıları sayesinde bu işlemler daha da kolaylaşır.
Eğitim Seti İçeriği
Bu eğitim seti, sıfırdan başlayanlar için temel Python konularını içerir. Değişkenler, veri tipleri, döngüler, karar yapıları gibi temeller atıldıktan sonra fonksiyonlar, sınıflar ve modüller gibi ileri seviye konulara geçiş yapılır. Ardından Metin2 özel sunucularında Python kullanımına yönelik örnekler ve uygulamalar yer alır.
Temel Konular
Değişken Tanımlama ve Veri Tipleri: Sayılar, stringler, listeler, sözlükler gibi yapılar öğrenilir.
Karar Yapıları ve Döngüler: if/else, for, while gibi yapılarla akış kontrolü sağlanır.
Fonksiyonlar: Kod tekrarını önlemek için fonksiyon tanımlama ve kullanma yöntemleri.
Orta Seviye Konular
Modüller ve Paketler: Hazır modüllerin kullanımı ve kendi paketinizi oluşturma.
Dosya İşlemleri: Txt, json, csv gibi dosyalarla veri okuma/yazma işlemleri.
Hata Yönetimi: Try-except yapısıyla hataların yakalanması ve yönetimi.
İleri Seviye Uygulamalar
OOP (Nesne Tabanlı Programlama): Sınıflar, miras alma, encapsulation gibi konular.
Veritabanı Entegrasyonu: SQLite, MySQL gibi sistemlerle entegrasyon.
PyGUI Kullanımı: Tkinter, PyQt gibi kütüphanelerle arayüz tasarımı.
Metin2 İçin Python Kullanımı
PyRoot klasörü altında yer alan Python dosyaları, Metin2 sunucusunun oyun mantığını çalıştırır. Bu dosyalar sayesinde oyuncu verileri, envanter işlemleri, PvP sistemleri gibi pek çok alan Python ile yönetilebilir. UIScript ile arayüz tasarımları da yapılabilir. Bu sayede kullanıcı dostu özel sistemler geliştirilebilir.
Sonuç
Python, Metin2 özel sunucuları geliştirme sürecinde güçlü bir araçtır. Bu eğitim seti ile sıfırdan ileri seviyeye kadar Python bilginizi artırabilir, Metin2 özel sunucularınızda daha verimli ve etkili sistemler kurabilirsiniz. Metin2Lobby üzerinden bu konuda daha fazla kaynak ve destek bulabilirsiniz.
From Zero to Advanced: Python Training Set
Python programming language has gained significant importance in recent years, both in the software world and especially in the development of game servers such as Metin2. This training set allows you to start from scratch and develop your Python skills up to advanced levels, effectively using them in Metin2 private server development processes.
What is Python?
Python is a highly readable, dynamically typed, and object-oriented programming language. It was first developed by Guido van Rossum in 1991. Due to its easy-to-learn structure, it is ideal for beginners. However, thanks to its powerful libraries, it can also be used in advanced-level projects.
Why Python?
Python is particularly ideal for scripting operations on the server-side. In Metin2 private servers, structures like py_root and ui_script are based on Python. This makes it easy to manage game logic, GUI interfaces, database operations, etc. Additionally, with Python GUI libraries (like PyQt, Tkinter), user-friendly interfaces can also be developed.
Python for Metin2 Development
In Metin2 private servers, Python is often used to execute game logic, interact with databases, and handle interface operations. For example, while developing a PvP system, Python can be used to control player movements, calculate scores, or run special effects. These operations become easier with PyRoot and UIScript structures.
Training Set Content
This training set includes basic Python topics for beginners. After covering fundamentals like variables, data types, loops, and decision structures, it moves on to more advanced topics such as functions, classes, and modules. Afterwards, examples and applications related to using Python in Metin2 private servers are included.
Basic Topics
Variable Definition and Data Types: Numbers, strings, lists, dictionaries, and other structures are learned.
Decision Structures and Loops: Flow control using if/else, for, while structures.
Functions: Methods for defining and using functions to avoid code repetition.
Intermediate Topics
Modules and Packages: Usage of ready-made modules and creating your own packages.
File Operations: Reading/writing data from txt, json, csv files.
Error Handling: Catching and managing errors using try-except structures.
Advanced Applications
OOP (Object-Oriented Programming): Classes, inheritance, encapsulation topics.
Database Integration: Integration with systems like SQLite, MySQL.
PyGUI Usage: Interface design using libraries like Tkinter, PyQt.
Using Python for Metin2
Python files located under the PyRoot folder run the game logic of the Metin2 server. Thanks to these files, player data, inventory operations, PvP systems, and many other areas can be managed with Python. Interface designs can also be made with UIScript. This way, user-friendly custom systems can be developed.
Conclusion
Python is a powerful tool in the development of Metin2 private servers. With this training set, you can enhance your Python knowledge from zero to advanced levels, and build more efficient and effective systems in your Metin2 private servers. You can find more resources and support on this topic via Metin2Lobby.