Birkaç deneme sonucu doğruladığım ve olmaz yav dediğim şey oldu.
Genelde umut etmiyordum olmasına bile garanti vermiyordum böyle birşeyin
Şimdi size eix epk uzantısını saklamış mesela örnek olarak div vid gibi uzantılara dönüştüren serverleri nasıl unpack edersiniz bunu anlatacağım.
İlk Önce
Karşımıza böyle bir ekran gelecektir..
Ardından EternexusApts.exe'yi programa sürükleyin.
Klavyenizden CTRL + F tuşuna basın ve o serverin uzantısını girin ben Angel2 örnekli şekilde göstereceğim
Bizi böyle bir yer karşılayacak
Şimdi Cheat Engine 6.2 programını yönetici olarak çalıştıralım ve
load ekranında herhangi bir exe yi seçelim..
Daha sonra cheat engine aratma yerine...
Eğer aratcağınız uzantı türkçe karakterliyse String seçin
eğer sayısal bir değer ise 2 Byte seçmeniz yeterli olacaktır.
ben ang aratcağım için String seçiyorum ardından
arama kutusuna " ang " yazıp Array Of Byte değerini combobox kısmından seçiyorum , kodu sistemin anlayacağı şekle dönüştürmesi için
Resim :
Önce
Sonra
Bu şekilde dönüştürüp kodları gösterdiğim yerlere yazıp exeyi tekrardan çalıştırmanız yeterli olacaktır.
İyi gıcırdamalar
İyi günler
Genelde umut etmiyordum olmasına bile garanti vermiyordum böyle birşeyin
Şimdi size eix epk uzantısını saklamış mesela örnek olarak div vid gibi uzantılara dönüştüren serverleri nasıl unpack edersiniz bunu anlatacağım.
İlk Önce
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
adlı programımızı açalım.Karşımıza böyle bir ekran gelecektir..
Giriş yap veya üye ol.
Ardından EternexusApts.exe'yi programa sürükleyin.
Giriş yap veya üye ol.
Klavyenizden CTRL + F tuşuna basın ve o serverin uzantısını girin ben Angel2 örnekli şekilde göstereceğim
Giriş yap veya üye ol.
Bizi böyle bir yer karşılayacak
Giriş yap veya üye ol.
Şimdi Cheat Engine 6.2 programını yönetici olarak çalıştıralım ve
load ekranında herhangi bir exe yi seçelim..
Daha sonra cheat engine aratma yerine...
Eğer aratcağınız uzantı türkçe karakterliyse String seçin
eğer sayısal bir değer ise 2 Byte seçmeniz yeterli olacaktır.
ben ang aratcağım için String seçiyorum ardından
arama kutusuna " ang " yazıp Array Of Byte değerini combobox kısmından seçiyorum , kodu sistemin anlayacağı şekle dönüştürmesi için
Resim :
Önce
Giriş yap veya üye ol.
Sonra
Giriş yap veya üye ol.
Bu şekilde dönüştürüp kodları gösterdiğim yerlere yazıp exeyi tekrardan çalıştırmanız yeterli olacaktır.
İyi gıcırdamalar
İyi günler
Unpack yapın! Metin2 Client ve Pack Dosyalarını Nasıl Açabilirsiniz?
Metin2 oyuncuları için client ve pack dosyaları, oyun deneyimini özelleştirmenin en temel yollarından biridir.
Özellikle PvP sunucularına giriş yapmak, yeni efektler, skin’ler veya texture’lar kullanmak isteyen oyuncular, genellikle metin2 client pack veya metin2 pvp pack gibi dosyaları indirir.
Ancak bu dosyaların çoğu şifrelenmiş veya sıkıştırılmış haldedir. Bu nedenle Unpack işlemi yapmadan doğrudan kullanılamaz.
Unpack Nedir ve Neden Gerekli?
Pack dosyaları, Metin2’nin eski versiyonlarında kullanılan veri saklama yöntemlerinden biridir.
Bu dosyalar içinde grafikler, sesler, animasyonlar, harita verileri ve hatta bazı script dosyaları bulunabilir.
Ancak oyun motoru bu dosyaları doğrudan okuyamaz. Önce içeriği çıkarılmalı (unpack) ve düz dosya sistemine entegre edilmelidir.
Bu işlem sayesinde özel client modifikasyonları, PVP optimizasyonları veya teknik düzeltmeler uygulanabilir.
Nasıl Unpack Yapılır?
Unpack işlemi için öncelikle güvenilir bir araç gereklidir. Toplulukta yaygın olarak kullanılan araçlardan biri EterPack veya Metin2Dev Client Tools’tur.
Bu araçlar, Metin2 Lobby gibi güvenilir platformlardan indirilebilir.
İşlem adımları şu şekildedir:
1. İlgili pack dosyasını (örneğin data0.pack) bilgisayarınıza indirin.
2. EterPack gibi bir unpack aracını çalıştırın.
3. 'Extract' veya 'Unpack' seçeneğiyle dosyayı belirttiğiniz bir klasöre çıkarın.
4. Çıkarılan dosyaları metin2 client klasörünüze kopyalayın.
5. Client’ı başlatmadan önce antivirüsünüzün dosyaları engellemediğinden emin olun.
Unpack Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
Unpack işlemi tamamlandıktan sonra client’ın düzgün çalışması için birkaç önemli noktaya dikkat etmelisiniz:
- Dosya yapısının bozulmaması: Çıkarılan dosyaların orijinal dizin yapısı korunmalıdır.
- Yanlış sürüm uyumsuzluğu: Bazı pack dosyaları sadece belirli client versiyonlarıyla çalışır. Metin2 client update işlemi yapmadan önce uyumluluğu kontrol edin.
- Güvenlik: Her zaman Metin2 Lobby gibi güvenilir kaynaklardan dosya indirin. Zararlı yazılım riskini azaltmak için unpack öncesi virüs taraması yapmanız önerilir.
Neden Bizim Client ve Pack Paylaşımlarımızı Kullanmalısınız?
Metin2Lobby, yıllardır Türk Metin2 topluluğuna kaliteli metin2 client paylaşım hizmeti vermektedir.
Paylaştığımız tüm pack ve client dosyaları test edilmiş, unpack talimatlarıyla birlikte sunulmaktadır.
Ayrıca metin2 pvp client, metin2 özel client ve metin2 custom client gibi özel versiyonlar da sitemizde mevcuttur.
Her bir ürün, teknik destek ve güncelleme garantisiyle gelir.
Sonuç
Unpack işlemi, Metin2’de özelleştirmenin kalbidir. Doğru araçlar ve bilgiyle her oyuncu kendi client’ını oluşturabilir.
Metin2 Lobby adresinden güvenli pack ve client dosyalarını indirip, yukarıda anlatılan adımları izleyerek kolayca unpack yapabilirsiniz.
Unutmayın: Yanlış unpack işlemi client hatalarına neden olabilir. Bu yüzden her zaman adım adım ilerleyin ve güvenilir kaynaklardan yararlanın.
Mutlu oynamalar!
Unpack it! How to Extract Metin2 Client and Pack Files
For Metin2 players, client and pack files are among the most fundamental ways to customize the gaming experience.
Players who want to join PvP servers or use new effects, skins, or textures often download files like metin2 client pack or metin2 pvp pack.
However, most of these files are encrypted or compressed, meaning they cannot be used directly without performing an unpack operation.
What Is Unpacking and Why Is It Necessary?
Pack files are one of the data storage methods used in older versions of Metin2.
They may contain graphics, sounds, animations, map data, and even some script files.
However, the game engine cannot read these files directly. Their contents must first be extracted (unpacked) and integrated into the regular file system.
This process enables custom client modifications, PVP optimizations, and technical fixes.
How to Perform an Unpack?
To unpack, you first need a reliable tool. Commonly used tools in the community include EterPack or Metin2Dev Client Tools.
These tools can be downloaded from trusted platforms such as Metin2 Lobby.
The steps are as follows:
1. Download the relevant pack file (e.g., data0.pack) to your computer.
2. Run an unpacking tool like EterPack.
3. Use the 'Extract' or 'Unpack' option to export the files to a specified folder.
4. Copy the extracted files into your metin2 client directory.
5. Ensure your antivirus is not blocking the files before launching the client.
Important Notes After Unpacking
After completing the unpack process, pay attention to several critical points to ensure smooth client operation:
- Preserve file structure: The original directory structure of extracted files must be maintained.
- Version compatibility: Some pack files only work with specific client versions. Check compatibility before performing a metin2 client update.
- Security: Always download files from trusted sources like Metin2 Lobby. Run a virus scan before unpacking to minimize malware risks.
Why Choose Our Client and Pack Releases?
Metin2Lobby has been providing high-quality metin2 client sharing services to the Turkish Metin2 community for years.
All pack and client files we share are tested and come with detailed unpack instructions.
We also offer specialized versions such as metin2 pvp client, metin2 custom client, and metin2 özel client.
Each product includes technical support and update guarantees.
Conclusion
Unpacking is the heart of customization in Metin2. With the right tools and knowledge, any player can build their own client.
Download safe pack and client files from Metin2 Lobby, follow the steps above, and easily perform an unpack.
Remember: Incorrect unpacking can cause client errors. Always proceed step by step and rely on trusted sources.
Happy gaming!