Vanilla Yeni Core Backdoor Kapatıldı . 55170 .

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 68

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
Merhaba Arkadaşlar Offical Wom2 (World Of Metin2)Sourceyi Paylaşıyorum Tamamen Açıksız Ve Bugsuzdur Paylaşımı Capsn Arkadaşımız Yapıcaktı Fakat Capsn Forumu Bıraktığı İçin Konuyu Ben Açıyorum Maxmi,Leonidas,Blackforce Kötüleyici Ve Aşağılayıcı Kelimeler Kullandıkları İçin inadına paylaşıyoruz Sourceleri 5. Karakter Eklidir Elitepvpers'deki 5.karakterden farklıdır kodlamalar v.s 0 dan yapılmıştır buyrun Link:Virüstotal:
Compile Etmeden Anlayan Compile Edebilir Anlamayanlar Edemez Azıcık Gurur Varsa Maxmi Ve Yancıları Kullanmazlar.
Bir Teşekkür Yeter Capsn Ve alibrha İyi Forumlar Diler <3
Sourceyi Veriyoruz Direk Bunada Bir Çamur Atmazsın Umarım Maxmi Veledi :)
Vanilla Yeni Core Backdoor Kapatıldı – Port 55170 Güvenlik Güncellemesi

Metin2 özel sunucu geliştiricileri ve oyun sunucusu sahipleri için son dönemde dikkat çeken önemli bir güvenlik açığı, Vanilla tabanlı yeni çekirdeklerde (core) tespit edildi. Bu açık, özellikle 55170 portu üzerinden çalışan arka kapı (backdoor) mekanizmasıyla ilişkiliydi ve yetkisiz erişime zemin hazırlıyordu. Neyse ki, ilgili geliştiriciler bu kritik açığı hızla fark etti ve gerekli düzeltmeleri yaptı.
Bu güvenlik açığı, saldırganların doğrudan sunucuya erişim sağlamasına, oyuncu verilerini ele geçirmesine hatta sunucuyu tamamen devre dışı bırakmasına neden olabilirdi. Özellikle Metin2 PvP serverlerinde yaygın olarak kullanılan Vanilla çekirdekleri, bu tür açıklara karşı hassas yapıdadır çünkü açık kaynaklı olmaları aynı zamanda kötü niyetli aktörler için de inceleme imkanı sunar.
55170 numaralı port, normalde oyun içi bağlantılar için kullanılmayan bir porttu; ancak bazı geliştiriciler tarafından debug veya uzaktan yönetim amacıyla aktif tutulmuştu. Bu durum, bilinçsizce bırakılan bir arka kapıya dönüşmüş ve ciddi bir güvenlik riski yaratmıştı. Güncellenen core sürümlerinde bu port tamamen devre dışı bırakıldı ve gerekli güvenlik duvarı kuralları uygulandı.
Eğer siz de Metin2Lobby.com üzerinde tanıtılan özel sunuculardan birini yönetiyorsanız veya Vanilla tabanlı bir çekirdek kullanıyorsanız, mutlaka en son sürümü indirip kontrol etmelisiniz. Eski sürümleri çalıştırmak, sunucunuzun güvenliğini tehlikeye atabilir.
Öneri: Sunucu dosyalarınızı düzenli olarak güncelleyin, özellikle de güvenlikle ilgili patch’ler yayımlandığında hemen uygulayın. Ayrıca, gereksiz açık portları kapatarak saldırı yüzeyinizi minimize edebilirsiniz.
Teknik not: Bu tür backdoor’lar genellikle test amaçlı eklenir ancak üretim ortamına geçmeden önce kaldırılmazsa ciddi açıklara yol açar. Geliştiricilerin kod inceleme (code review) süreçlerini sıkılaştırmaları büyük önem taşımaktadır.
Güvenli oyun deneyimi için hep birlikte dikkatli olmalıyız. Daha fazla rehber ve güvenlik duyurusu için Metin2Lobby.com forumunu takip etmeye devam edin.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)