Merhaba arkadaşlar! Uzun bir aradan sonra tekrar forumda paylaşımlar yapmaya karar verdim. 2016 yılından bu yana, en sonunda Berat arkadaşımla web panelleri paylaşıyorduk. Ardından bir süre ara verip, ortağım Mehmet Can ile birlikte
Bugünkü konumuz, sıfırdan nasıl dans ve animasyon eklenir. Bu konuyu size en detaylı şekilde anlatmaya özen gösterdim. Biraz acemilik içerebilir, telafuzlar vb. konularda kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Eğer bize destek olursanız, seviniriz.
NOT : KONU YANLIŞ YERE AÇTIYSAM TAŞIRSANIZ SEVİNİRİM EKLEMELER PYTHON VE SOURCE İÇERİKLİ OLDUGU İÇİN BURAYA AÇTIM
NOT2 : BU DANSLAR TURKMMO DA PAYLAŞILMIŞTI FAKAT ARADIM BULAMADIM ONUN İÇİN METİN2DEV KAYNAK GÖSTERDİM EĞER BİZİM FORUM KONUSUNU BİLEN VARSA DEGİŞTİRELİM.
VIDEODAKİ DANSLAR İÇİN LİNKLER
İNDİRME LİNKTİ İÇİN :
VirusTotal için Tıklayın :
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
ve panel geliştirme işlerine geri döndük. Sonrasında ise yeni bir karar alarak, artık içerik üretmeye odaklanmaya karar verdik. YouTube, büyük bir platform ve nereden başlayacağımızı düşünürken, Metin2 içerikleri üretmeye karar verdik. Bugün, sizinle ikinci paylaşımımızı yapmaktan mutluluk duyuyoruz.Bugünkü konumuz, sıfırdan nasıl dans ve animasyon eklenir. Bu konuyu size en detaylı şekilde anlatmaya özen gösterdim. Biraz acemilik içerebilir, telafuzlar vb. konularda kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Eğer bize destek olursanız, seviniriz.
NOT : KONU YANLIŞ YERE AÇTIYSAM TAŞIRSANIZ SEVİNİRİM EKLEMELER PYTHON VE SOURCE İÇERİKLİ OLDUGU İÇİN BURAYA AÇTIM
NOT2 : BU DANSLAR TURKMMO DA PAYLAŞILMIŞTI FAKAT ARADIM BULAMADIM ONUN İÇİN METİN2DEV KAYNAK GÖSTERDİM EĞER BİZİM FORUM KONUSUNU BİLEN VARSA DEGİŞTİRELİM.
VIDEODAKİ DANSLAR İÇİN LİNKLER
İNDİRME LİNKTİ İÇİN :
Giriş yap veya üye ol.
VirusTotal için Tıklayın :
Giriş yap veya üye ol.
Videolu Anlatım: Sıfırdan Yeni Dans ve Animasyon Nasıl Eklenir?
Metin2 Lobby olarak sunucu geliştirme konusunda uzmanlaşıyor, özellikle C++ sistem ve client src üzerinde çalışarak özgün içerikler üretmenize yardımcı oluyoruz. Bu videolu anlatımda, sıfırdan yeni bir dans ve animasyonun nasıl ekleneceği adım adım açıklanmaktadır. Bu rehber sayesinde Metin2 özel sunucularında oyun içi karakter animasyonlarını genişletebilir ve oyuncular için daha zengin bir deneyim oluşturabilirsiniz.
Dans ve Animasyon Nedir?
Metin2 oyununda karakterlerin gerçekçi hareket etmesi için animasyonlar kullanılır. Dans gibi özel animasyonlar ise estetik ve eğlence açısından önemlidir. Dans animasyonları, uiscript ve py root dosyalarında tanımlanarak oyuna entegre edilir. Bu işlem sırasında hem görsel hem de sistemsel düzenlemeler yapılmalıdır.
Gerekli Araçlar ve Dosyalar
1. Client SRC: Karakter animasyonları için gerekli yapıların bulunduğu kaynak koddur.
2. Py Root: Python dosyalarının bulunduğu dizindir. Burada animasyon komutları tanımlanır.
3. UI Script: Dans menüsü gibi arayüz öğelerinin tanımlandığı dosyalardır.
4. Martysama ya da benzeri araçlar: Görsel düzenlemeler için kullanılabilir.
Adım Adım Dans ve Animasyon Ekleme
1. Animasyon Dosyalarının Hazırlanması: Dans için gerekli olan animasyon dosyaları (.gr2, .msd, .vta gibi) doğru şekilde modellenmelidir. Bu dosyalar pack içine yerleştirilmelidir.
2. Py Root Düzenlemesi: playerSettingModule.py ve game.py gibi dosyalarda dans animasyonu için komut tanımlamalısınız. Örneğin: player.ANI_DANCE_1 gibi bir komut tanımlanabilir.
3. UI Script Ayarları: Dans menüsünü açmak için danseffect.py gibi bir script oluşturulabilir. Bu scriptte butonlar ve animasyon seçimi tanımlanır.
4. Client SRC Ayarları: Animasyonun çalışması için char.cpp veya char_state.cpp gibi dosyalarda gerekli durum geçişleri yapılmalıdır.
Videolu Anlatım
Neden Bu İşlem Gereklidir?
Özel sunucularda oyuncuların dikkatini çekmek için özgün animasyonlar çok önemlidir. Bu sayede sunucunuz diğerlerinden ayrışır ve kullanıcı memnuniyeti artar. Ayrıca Metin2 Development alanında kendinizi geliştirmek istiyorsanız bu tür işlemler temel becerileriniz arasında yer almalıdır.
Sonuç
Yeni bir dans ve animasyon eklemek, Metin2 özel sunucularında kullanıcı deneyimini zenginleştiren etkili bir yöntemdir. Bu işlem, hem game server programming hem de client src üzerinde çalışmayı gerektirir. Bu rehber sayesinde sıfırdan başlayanlar bile kolayca animasyon ekleyebilir. Metin2 Lobby olarak bizler de bu tür işlemleri daha kolay yapabilmeniz için sürekli rehberler sunmaya devam edeceğiz.
Video Tutorial: How to Add New Dance and Animation from Scratch?
Metin2 Lobby helps you specialize in server development, especially by working on C++ system and client src to create original content. In this video tutorial, how to add a new dance and animation from scratch is explained step by step. With this guide, you can expand character animations in your Metin2 private servers and create a richer experience for players.
What Are Dance and Animation?
Animations are used for realistic character movement in the game Metin2. Dance animations, in particular, are important for aesthetic and entertainment purposes. Dance animations are integrated into the game by defining them in uiscript and py root files. During this process, both visual and systematic adjustments must be made.
Required Tools and Files
1. Client SRC: The source code where structures required for character animations are located.
2. Py Root: The directory where Python files are located. Animation commands are defined here.
3. UI Script: Interface elements such as dance menus are defined in these files.
4. Martysama or similar tools: Can be used for visual modifications.
Step-by-Step Dance and Animation Addition
1. Preparing Animation Files: Animation files required for dancing (.gr2, .msd, .vta, etc.) must be properly modeled. These files should be placed inside the pack.
2. Editing Py Root: You need to define commands for dance animations in files like playerSettingModule.py and game.py. For example, a command like player.ANI_DANCE_1 can be defined.
3. UI Script Settings: A script like danseffect.py can be created to open the dance menu. Buttons and animation selections are defined in this script.
4. Client SRC Settings: To make the animation work, necessary state transitions must be made in files like char.cpp or char_state.cpp.
Video Tutorial
Why Is This Process Necessary?
To attract player attention in private servers, unique animations are very important. This way, your server stands out from others and user satisfaction increases. If you want to improve yourself in Metin2 Development, processes like these must be among your basic skills.
Conclusion
Adding a new dance and animation is an effective way to enrich the user experience in Metin2 private servers. This process requires working on both game server programming and client src. Thanks to this guide, even beginners can easily add animations. As Metin2 Lobby, we will continue to provide guides like this to help you perform these operations more easily.