Virtual PC ile bilgisayarı sanallaştırma(VT) desteklemeyenler için Build Yöntemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 36

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
(Öncelikle; Konuyu yanlış kategoriye açmış olabilirim.Lütfen uygun yerde değilse uygun kategoriye taşıyınız.)

Arkadaşlar Server Files[/FONT] yapmak istiyorsunuz.
Elinizde Source alt yapı dosyaları var,
fakat "VirtualBox" ve "VMWare Workstation" programları "Sanallaştırma Desteği" istediği için ve işlemciniz desteklemediği için,
Build etmelik sunucu kuramıyorsanız doğru yerdesiniz.

Öncelikle forumdaki konularda da yaygın olarak linki verilen;
Root: Dev Girişli
Hazır Freebsd 9.2, Mysql ve G++ Kurulu 6 GB civarı boyutlu VDİ uzantılı dosyayı indirdiniz.

VirtualBox programını indirdiniz. Ve Bir baktınız, Şu Hata :

AYARLARDA:

hata1.png

AÇILIRKEN :

hata2.png

Çözümü Kolay...

Eskiden Hamachi veya Sabit IP server kurardık ve bunun için "Microsoft Virtual PC 2007" Programını kullanırdık hatırladınız mı?

Biliyorsunuz ki; Bu program sanallaştırma cart curt desteği istemiyor.

Ama bu programla ".VDİ" uzantılı dosyayı açamıyorsunuz Onun yerine size ".VHD" uzantılı bir dosya lazım.

ÇÖZÜM :
-Hemen VirtualBox Programını açın.

ADIM 1 :

"VirtualBox Programında Sol Üst köşeden Dosya Sekmesinden "Sanal Ortam Yöneticisi" tıklayın..."

ad1.md.png

ADIM 2 :

"Açılan Pencereden Sol Üstte (EKLE) butonuna tıklayın..."

ad2.png

ADIM 3 :

"Açılan Pencereden Bilgisayarınıza indirdiğiniz (6GB'lık) "RAR" dosyasından çıkardığınız (20 GB Boyutundaki) ".VDİ" dosyasını seçin ve 'a basın..."

ad3.png

ADIM 4 :

"Ekrandaki boş listeye VDİ dosyanız gelmiştir. VDİ Dosyanızı seçip KOPYALA butonuna tıklayın..."

ad4.md.png

ADIM 5 :

"Gelen ekrandan VHD'yi seçin ve İLERİ butonuna tıklayın..."

ad5.png

ADIM 6 :

"Gelen Ekrandan Dosya logosuna tıklayın..."

ad6.png

ADIM 7 :

"Açılan ekrandan VHD dosyanızı nereye oluşturmasını istiyorsanız o klasörü seçin ve KAYDET butonuna tıklayın..."

ad7.md.png

ADIM 8 :

"Son olarak Karşınızdaki ekranda da KOPYALA butonuna tıklayın..."

ad8.md.png

ADIM 9 :

"Program, karşınıza gelen ekranda VDİ dosyanızı VHD uzantısı yaparak kopyalıyor."
NOT : Bu işlem yaklaşık 30 DK sürecektir.

ad9.png

Sonuç olarak artık elimizde;
FREEBSD kurulu, Mysql Kurulu, G++ Komutları kurulu ,
BUİLD yapmaya hazır Virtual PC 2007 ile açılabilir bir VHD dosyamız bulunmaktadır.

KANIT:

ad10.png

Virtual PC ile Bilgisayarı Sanallaştırma (VT) Desteklemeyenler İçin Build Yöntemi

Metin2 Lobby olarak, özellikle FreeBSD tabanlı sunucular üzerinde Metin2 oyun sunucuları kurulumu ve geliştirme süreçlerinde kullanıcıların karşılaştığı donanım sınırlamalarını aşmak önemlidir. Bu bağlamda, bazı sistemlerde VT (Virtualization Technology) desteklenmese bile, Virtual PC veya diğer sanallaştırma yazılımları aracılığıyla FreeBSD ortamlarında Metin2 sunucu yapılandırması yapmak mümkündür. Bu rehberde, VT olmayan sistemlerde nasıl bir Build yöntemiyle FreeBSD üzerine Metin2 sunucusu kurulabileceği detaylıca anlatılacaktır.

Sanallaştırma Teknolojisi Nedir?

Sanallaştırma teknolojisi, bir bilgisayarın donanımını sanal makineler halinde bölerek farklı işletim sistemlerinin aynı anda çalışmasını sağlar. Intel VT-x veya AMD-V gibi donanım destekli sanallaştırma teknolojileri, performansı artırır ve daha verimli sistem kullanımı sağlar. Ancak bu özellik olmayan sistemlerde, sanallaştırma hala mümkün ancak biraz daha sınırlı yöntemlerle yapılabilir.

Virtual PC ile VT Olmadan Sanallaştırma

Microsoft Virtual PC gibi eski ama hâlâ çalışan sanallaştırma araçları, donanım destekli sanallaştırma olmayan sistemlerde kullanılabilir. Bu yöntemde, guest OS olarak FreeBSD kurulumu yapılarak Metin2 sunucu yapılandırması yapılabilir. Tabii ki performans düşük olacaktır, ancak test ve geliştirme amaçlı oldukça işe yarar bir çözüm sunar.

FreeBSD Kurulumu

Öncelikle Virtual PC üzerine bir FreeBSD ISO dosyası indirilerek kurulum başlatılır. FreeBSD 13 veya 14 sürümleri tercih edilmelidir çünkü daha iyi paket yönetimi ve güvenlik güncellemeleri sunar. Kurulum sırasında disk boyutu, bellek miktarı gibi ayarlar dikkatlice yapılmalıdır. Minimum 2GB RAM ve 20GB disk önerilir.

Metin2 Sunucu Derleme (Compile) Süreci

FreeBSD üzerinde Metin2 sunucu derlemek için öncelikle gerekli geliştirme kütüphaneleri kurulmalıdır. Bunlar arasında Boost, MySQL/MariaDB, GCC/Clang gibi temel bileşenler yer alır. Bu kütüphaneler, FreeBSD Ports veya PKG sistemleri üzerinden kolayca yüklenebilir. Örneğin:

Kod:
[B]pkg install gcc boost-libs mysql80-server git bash[/B]

Derleme işlemi sırasında Metin2 kaynak kodları FreeBSD sisteme aktarılır ve gerekli yapılandırma işlemleri yapılır. FreeBSD jail sistemi sayesinde güvenliği artırılmış ortamlarda sunucu çalıştırılabilir.

Güvenlik ve Ağ Yapılandırması

FreeBSD üzerinde Metin2 sunucularında ağ güvenliği büyük önem taşır. PF (Packet Filter) gibi güçlü bir güvenlik duvarı sistemi kullanılabilir. FreeBSD üzerinde jail kullanarak her sunucu bileşeninin izole edilmesi, hem güvenlik hem de yönetim açısından avantaj sağlar.

Sonuç

VT desteklemeyen sistemlerde bile, Virtual PC gibi esnek sanallaştırma çözümleri sayesinde FreeBSD tabanlı Metin2 sunucuları kurulabilir. Elbette bu yöntem yüksek trafikli üretim ortamları için uygun olmasa da, geliştirme, test ve küçük çaplı sunucular için idealdir. Metin2 Lobby olarak, FreeBSD tabanlı sunucu yapılandırmalarında en iyi deneyimi sunmayı hedefliyoruz.

Build Method for Virtualizing Computers without VT (Virtualization Technology) Support Using Virtual PC

Metin2 Lobby aims to overcome hardware limitations encountered by users during installation and development processes of Metin2 game servers on FreeBSD-based systems. In this context, even on systems where VT (Virtualization Technology) is not supported, it's possible to configure Metin2 server environments on FreeBSD via virtualization software like Virtual PC. This guide will detail how to build a Metin2 server environment on FreeBSD using a Build method on systems lacking VT support.

What is Virtualization Technology?

Virtualization technology allows a computer's hardware to be divided into virtual machines enabling multiple operating systems to run simultaneously. Hardware-assisted virtualization technologies like Intel VT-x or AMD-V increase performance and provide more efficient system usage. However, even without these features, virtualization remains possible through slightly more limited methods.

Virtualization with Virtual PC Without VT

Older but still functional virtualization tools like Microsoft Virtual PC can be used on systems without hardware-assisted virtualization. In this approach, a FreeBSD guest OS can be installed and configured for Metin2 server setups. Although performance will be lower, it serves well for testing and development purposes.

Installing FreeBSD

Firstly, download a FreeBSD ISO file and start the installation on Virtual PC. Versions such as FreeBSD 13 or 14 are recommended due to their better package management and security updates. During installation, settings like disk size and memory allocation should be handled carefully. A minimum of 2GB RAM and 20GB disk space is advised.

Compiling the Metin2 Server

To compile a Metin2 server on FreeBSD, essential development libraries must be installed first. These include components like Boost, MySQL/MariaDB, GCC/Clang. Such libraries can easily be installed via FreeBSD Ports or PKG systems. For example:

Kod:
[B]pkg install gcc boost-libs mysql80-server git bash[/B]

During compilation, Metin2 source codes are transferred to the FreeBSD system and necessary configurations are applied. The FreeBSD jail system enables running servers in enhanced security environments.

Security and Network Configuration

Network security is critical in Metin2 server setups on FreeBSD. A robust firewall system like PF (Packet Filter) can be used. Using jails in FreeBSD to isolate each server component offers advantages both in terms of security and management.

Conclusion

Even on systems without VT support, Metin2 servers based on FreeBSD can be built using flexible virtualization solutions like Virtual PC. While this method may not suit high-traffic production environments, it's ideal for development, testing, and small-scale servers. As Metin2 Lobby, we aim to provide the best experience in FreeBSD-based server configurations.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)