Yeni Quest I At Takası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 71

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
OYUNCULARIN 2 SİDE 25. SEVİYE OLMASI GEREK VE EN AZ AT SEVİYELERİNİN 1 OLMASI GEREK.

BELİRLENEN İTEME TIKLANIR VE TAKAS İŞLEMİ BAŞLAR.

ANLAŞILAN YANG YAZILIR VE KARŞI TARAFA ONAY GİDER.

KARŞI TARAF ONAYLADIĞINDA AT TAKASI GERÇEKLEŞMİŞ OLUR.

2 VERSİYONU BULUNMAKTADIR.

SEVİYE SINIRI OLMADAN (11. SEVİYE AT 35. SEVİYE - 21. SEVİYE AT 50. SEVİYE İSTEMEZ)
Kod:
quest SeumonDizayn_at_takas begin     state start begin         when 70049.use begin             say_title("SeumonDizayn - At Takas Sistemi")             if pc.get_level() < 25 then                 say_reward("Hata: En az 25 seviye olmalısın.")                 return             end             local isim = string.gsub(input(), "[^A-Za-z0-9]", "")             local vid = find_pc_by_name(isim)                          if vid == 0 then                 syschat("Hata: Oyuncu çevrimiçi değil.")                 return             elseif vid == pc.get_vid() then                 syschat("Hata: Kendinle ticaret yapamazsın.")                 return             elseif pc.get_distance(vid) > 1500 then                 syschat("Hata: Oyuncu çok uzakta.")                 return             end             local karsi_vid_ilk = pc.select(vid)             local karsi_level = pc.get_level()             local karsi_at_lvl = pc.get_horse_level()             pc.select(karsi_vid_ilk)             if karsi_level < 25 then                 syschat("Hata: Karşı taraf en az 25 seviye olmalıdır.")                 return             end             local ucret = tonumber(input())             if ucret == nil or ucret < 0 or ucret > 1999999999 then                 syschat("Hata: Geçersiz miktar.")                 return             end             local benim_at = pc.get_horse_level()             local benim_isim = pc.get_name()             local benim_vid = pc.get_vid()             local onay = confirm(vid, benim_isim .. " (At Lv: " .. benim_at .. ") Takas Ücreti: " .. ucret .. " Yang. Kabul mü?", 20)                          if onay == CONFIRM_OK then                 local karsi_vid = pc.select(vid)                 local karsi_para = pc.get_gold()                                  if karsi_para < ucret then                     pc.select(benim_vid)                     syschat("Hata: Karşı tarafın parası yetersiz.")                     return                 end                 pc.change_gold(-ucret)                 pc.set_horse_level(benim_at)                 horse.unride()                 pc.select(benim_vid)                 pc.change_gold(ucret)                 pc.set_horse_level(karsi_at_lvl)                 horse.unride()                 syschat("SeumonDizayn: Takas tamamlandı! +" .. ucret .. " Yang kazandınız.")                                  pc.select(vid)                 syschat("SeumonDizayn: Takas tamamlandı! -" .. ucret .. " Yang ödendi.")                 pc.select(benim_vid)             else                 syschat("İstek reddedildi.")             end         end     end end

SEVİYE SINIRI VAR (11. SEVİYE AT 35. SEVİYE - 21. SEVİYE AT 50. SEVİYE İSTER)
Kod:
quest SeumonDizayn_at_takas begin     state start begin         when 70049.use begin             say_title("SeumonDizayn - At Takas Sistemi")             if pc.get_level() < 25 then                 say_reward("Hata: En az 25 seviye olmalısın.")                 return             end             local isim = string.gsub(input(), "[^A-Za-z0-9]", "")             local vid = find_pc_by_name(isim)                          if vid == 0 then                 syschat("Hata: Oyuncu çevrimiçi değil.")                 return             elseif vid == pc.get_vid() then                 syschat("Hata: Kendinle ticaret yapamazsın.")                 return             elseif pc.get_distance(vid) > 1500 then                 syschat("Hata: Oyuncu çok uzakta.")                 return             end             local karsi_vid_ilk = pc.select(vid)             local karsi_level = pc.get_level()             local karsi_at_lvl = pc.get_horse_level()             pc.select(karsi_vid_ilk)             if karsi_level < 25 then                 syschat("Hata: Karşı taraf en az 25 seviye olmalıdır.")                 return             end             local ucret = tonumber(input())             if ucret == nil or ucret < 0 or ucret > 1999999999 then                 syschat("Hata: Geçersiz miktar.")                 return             end             local benim_at = pc.get_horse_level()             local benim_level = pc.get_level()             local benim_isim = pc.get_name()             local benim_vid = pc.get_vid()             if benim_at >= 21 and karsi_level < 50 then                 syschat("Hata: Asker at alabilmek için karşı taraf en az 50 seviye olmalı.")                 return             elseif benim_at >= 11 and karsi_level < 35 then                 syschat("Hata: Zırhlı at alabilmek için karşı taraf en az 35 seviye olmalı.")                 return             end             if karsi_at_lvl >= 21 and benim_level < 50 then                 syschat("Hata: Asker at alabilmek için en az 50 seviye olmalısın.")                 return             elseif karsi_at_lvl >= 11 and benim_level < 35 then                 syschat("Hata: Zırhlı at alabilmek için en az 35 seviye olmalısın.")                 return             end             local onay = confirm(vid, benim_isim .. " (At Lv: " .. benim_at .. ") Takas Ücreti: " .. ucret .. " Yang. Kabul mü?", 20)                          if onay == CONFIRM_OK then                 local karsi_vid = pc.select(vid)                 local karsi_para = pc.get_gold()                                  if karsi_para < ucret then                     pc.select(benim_vid)                     syschat("Hata: Karşı tarafın parası yetersiz.")                     return                 end                 pc.change_gold(-ucret)                 pc.set_horse_level(benim_at)                 horse.unride()                 pc.select(benim_vid)                 pc.change_gold(ucret)                 pc.set_horse_level(karsi_at_lvl)                 horse.unride()                 syschat("SeumonDizayn: Takas tamamlandı! +" .. ucret .. " Yang kazandınız.")                                  pc.select(vid)                 syschat("SeumonDizayn: Takas tamamlandı! -" .. ucret .. " Yang ödendi.")                 pc.select(benim_vid)             else                 syschat("İstek reddedildi.")             end         end     end end

Yeni Quest I At Takası
Metin2 sunucularında oynarken, oyuncuların karakter gelişimini destekleyen en temel sistemlerden birisi olan quest (görev) sistemleri, oyuncuların deneyim kazanması, eşya alması ve oyun dünyasına daha fazla bağlanmasını sağlar. Özellikle Metin2 quest sistemleri, sunucu sahipleri tarafından özelleştirilerek oyun içi ekonomi ve eğlence dengesi sağlanabilir. Bu yazıda özellikle Yeni Quest I At Takası konusuna odaklanarak, Metin2 quest sistemlerinin nasıl çalıştığını, özel quest tasarımlarının önemini ve quest script geliştirme süreçlerini ele alacağız.

Metin2 Quest Sistemi Nedir?
Metin2 oyununda quest sistemi, oyuncuların belirli görevleri tamamlayarak ödüller kazandığı bir yapıdır. Bu görevler genellikle NPC (Non-Player Character) üzerinden başlatılır ve belirli koşullar sağlandığında tamamlanır. Quest sistemi sayesinde oyuncular, normal oyun mekaniklerinden farklı olarak hedefe yönelik görevlerle oyun içi deneyimi artırabilir, özel eşyalar elde edebilir veya sunucuya özel avantajlar kazanabilirler. Quest sistemleri aynı zamanda sunucu yöneticileri tarafından oyuncuları aktif tutmak ve oyun içi etkinlikleri teşvik etmek için stratejik olarak kullanılır.

Quest Script Geliştirme ve Lua Kullanımı
Metin2 quest geliştirme süreci genellikle Lua programlama dilini içerir. Lua quest sistemleri, geliştiricilerin esnek ve özelleştirilebilir görevler oluşturmasına olanak tanır. Metin2 quest script yazımı sırasında, geliştirici istenen etkileşimleri, tetikleyicileri (trigger), sayaçları (timer), bayrakları (flag) ve durumları (state) tanımlar. Quest debug işlemleri, hataların tespiti ve düzeltilmesi için önemlidir. Hatalı bir quest, oyuncuların oyunu doğru şekilde kullanmasını engelleyebilir veya sunucuda istenmeyen durumlara yol açabilir.

Yeni Quest I At Takası: Özel Görevlerin Önemi
Yeni Quest I At Takası, oyuncuların karakterlerini güçlendirmelerine yardımcı olacak özgün bir görev sistemidir. Bu sistemde, oyuncular belirli görevleri tamamladıklarında, özel eşyalar ya da atlar gibi ödüller alabilirler. Bu tür özel görevler, oyuncuların ilgisini çekecek şekilde tasarlanmalıdır. Metin2 özel quest sistemleri, oyuncuların rutin oyun oynamayı terk edip daha yaratıcı ve hedefli bir oyun deneyimi yaşamalarını sağlar. Custom quest geliştirme, hem teknik bilgi gerektirir hem de yaratıcılıkla birleştirilmelidir.

Quest Dosyaları ve Yapılandırma
Metin2 quest dosyası, sunucuda görevlerin tanımlandığı yapıdır. Bu dosyalar genellikle Lua formatında olup, sunucu kök dizinine yerleştirilir. Doğru yapılandırılmış bir quest dosyası, görevin başlatılması (quest begin), devam etmesi ve tamamlanması (quest end) süreçlerini içerir. Ayrıca, bazı questler zincirleme olabilir; yani bir görevin tamamlanması diğer görevin açılmasını sağlayabilir. Metin2 quest chain sistemleri, uzun soluklu oyun deneyimleri sunar.

Daily Quest ve Günlük Görevler
Daily quest, oyuncuların her gün tamamlayabileceği görevlerdir. Bu görevler genellikle küçük ödüller sunar ancak oyuncuların aktif kalmasını sağlar. Günlük görev sistemleri, sunucu trafiğini artırmak ve oyuncuların düzenli olarak giriş yapmasını teşvik etmek için idealdir. Metin2 görev sistemleri, bu gibi dinamiklerle daha da zenginleştirilebilir.

Sonuç
Yeni Quest I At Takası, Metin2 sunucularında oyuncuların deneyimini artırmak için harika bir özelliktir. Quest geliştirme süreci, hem teknik hem de yaratıcı yönler barındıran bir alandır. Metin2Lobby gibi platformlar, oyunculara ve geliştiricilere destek sunarak bu tür gelişmeleri teşvik eder. Metin2 quest sistemleri, sunucu sahipleri için rekabet avantajı sağlayabilir ve oyuncular için de keyifli bir oyun ortamı oluşturabilir.

New Quest I At Takası
In Metin2 servers, one of the most fundamental systems that support character development is the quest system, which allows players to gain experience, obtain items, and become more engaged with the game world. Particularly, Metin2 quest systems can be customized by server owners to balance in-game economy and entertainment. In this article, we will focus on New Quest I At Takası, discussing how Metin2 quest systems work, the importance of custom quest designs, and the process of quest script development.

What is the Metin2 Quest System?
The quest system in Metin2 allows players to complete certain tasks and earn rewards. These quests typically start through NPCs (Non-Player Characters) and are completed once specific conditions are met. The quest system enables players to increase their in-game experience by engaging in goal-oriented missions, obtaining special items, or gaining exclusive advantages. Quest systems are also strategically used by server administrators to keep players active and promote in-game events.

Quest Script Development and Lua Usage
Developing Metin2 quest systems generally involves the use of the Lua programming language. Lua quest systems allow developers to create flexible and customizable missions. During Metin2 quest script writing, developers define desired interactions, triggers (trigger), timers (timer), flags (flag), and states (state). Quest debug processes are essential for identifying and correcting errors. An incorrect quest can prevent players from properly interacting with the game or cause unwanted issues within the server.

New Quest I At Takası: Importance of Custom Missions
New Quest I At Takası is an original quest system designed to help players strengthen their characters. In this system, players receive special items or mounts as rewards upon completing specific quests. Such custom quests must be designed in a way that attracts player interest. Metin2 custom quests encourage players to engage in a more creative and goal-oriented gameplay instead of routine playing. Developing custom quests requires both technical knowledge and creativity.

Quest Files and Configuration
Metin2 quest files define the quests within the server. These files are typically in Lua format and placed in the server root directory. A correctly configured quest file includes the beginning (quest begin), continuation, and completion (quest end) stages of the mission. Some quests may be chained, meaning the completion of one quest opens up another. Metin2 quest chains provide long-term gaming experiences.

Daily Quests and Daily Missions
Daily quests are missions that players can complete each day. These quests usually offer small rewards but encourage players to stay active. Daily mission systems are ideal for increasing server traffic and motivating players to log in regularly. Metin2 quest systems can be enriched with such dynamics.

Conclusion
New Quest I At Takası is a great feature for enhancing the player experience in Metin2 servers. The process of quest development encompasses both technical and creative aspects. Platforms like Metin2Lobby support players and developers, encouraging such developments. Metin2 quest systems can provide competitive advantages for server owners and create enjoyable gaming environments for players.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)