Yeni Yang düzeni Gui & Buton !!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 62

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
MERHABALAR ARKADAŞLAR YENİ YANG DÜZENİNİN BUTONLARINI VE GUİ'SİNİ SÖKTÜM KULLANMAK İÇİN FAKAT SÖKMÜŞKEN PAYLAŞAYIM İŞİNE YARAYAN OLUR DİYE DÜŞÜNDÜM.

PNG OLARAK PAYLAŞIYORUM.

GAYA VE GAYASIZ ŞEKİLDE AYARLADIM PHOTOSHOP.

GÖRÜNTÜ

9dP6lQ.png

LİNK

Yeni Yang düzeni Gui & Buton !!!

Merhaba sevgili Metin2 topluluğu!

Bugün sizlere Metin2 client ve pack kurulumuyla ilgili en çok merak edilen konulardan biri olan 'Yang düzeni Gui & Buton' sisteminin nasıl özelleştirileceğini adım adım anlatıyoruz. Bu rehber, hem yeni başlayanlar hem de ileri seviye kullanıcılar için tasarlanmıştır ve websitemiz Metin2 Lobby üzerinden paylaşılan metin2 client ve metin2 pack dosyalarınızda bu değişiklikleri uygulamanızı kolaylaştıracaktır.

Teknik Bilgi: Yang düzeni ve GUI butonları, oyunun arayüz dosyalarında (interface klasörü içinde yer alan .xml ve .dds dosyaları) bulunur. Bu dosyalar doğrudan oyunun görsel düzenini ve kullanıcı etkileşimini belirler. Değişiklik yaparken mutlaka orijinal dosyaların yedeğini almayı unutmayın!

Adım 1: Gerekli Araçları Hazırlayın
Yang düzenini düzenlemek için aşağıdaki araçlara ihtiyacınız olacak:
- Bir XML düzenleyici (Notepad++ önerilir)
- Bir resim düzenleyici (Photoshop, GIMP veya benzeri)
- Metin2 client veya metin2 pack dosyanız (Metin2 Lobby adresinden indirebilirsiniz)

Adım 2: Arayüz Dosyalarını Bulun
Client veya pack dosyanızı açtıktan sonra interface klasörüne gidin. Burada yang_shop.xml, main_chat_ui.xml, inventory.xml gibi dosyalar yer alır. Yang ile ilgili butonlar genellikle yang_shop.xml veya benzeri alışveriş/para arayüz dosyalarında tanımlıdır.

Adım 3: XML Dosyasını Düzenleyin
Örneğin, yang_shop.xml dosyasını açın. Aşağıdaki gibi bir satırı arayın:

<IMAGE image='yang_icon.dds' x='10' y='20' width='32' height='32' />

Bu satır, Yang simgesinin konumunu ve boyutunu belirler. x ve y değerlerini değiştirerek simgenin ekrandaki yerini ayarlayabilirsiniz. Ayrıca width ve height değerlerini değiştirerek simgenin büyüklüğünü kontrol edebilirsiniz.

Adım 4: Görsel Dosyaları Güncelleyin
Uyarı: .dds dosyalarını düzenlerken dikkatli olun! Yanlış format kullanımı oyunun çökmesine neden olabilir.
Yang simgenin görünümünü değiştirmek istiyorsanız, interface/texture klasöründe bulunan yang_icon.dds dosyasını kendi tasarladığınız bir simgeyle değiştirin. Yeni simgenizin orijinalin aynı boyutta (genellikle 32x32 veya 64x64 piksel) ve aynı renk derinliğinde olması gerekir.

Adım 5: Değişiklikleri Test Edin
Tüm düzenlemeleri yaptıktan sonra clienti veya pack'i kurun ve oyunu başlatın. Yang simgesinin ve butonların beklediğiniz gibi göründüğünden emin olun. Eğer hata alırsanız, yedeklediğiniz orijinal dosyaları geri yükleyin.

Öneri: Her değişiklikten sonra küçük testler yaparak büyük hatalardan kaçının. Ayrıca farklı ekran çözünürlüklerinde nasıl göründüğünü kontrol etmek faydalı olacaktır.

Bu rehber sayesinde artık kendi Metin2 özel client veya Metin2 custom pack’inizde Yang düzenini tamamen kişiselleştirebilirsiniz. Unutmayın, Metin2 Lobby adresinde sürekli güncellenen metin2 client indir, metin2 pack download, metin2 pvp client paylaşım gibi içerikler bulabilirsiniz.

Mutlu kodlamalar ve keyifli oyunlar!

New Yang Layout: Gui & Buttons !!!

Hello dear Metin2 community!

Today, we are explaining step by step how to customize one of the most frequently asked topics related to Metin2 client and pack installation: the 'Yang layout Gui & Buttons' system. This guide is designed for both beginners and advanced users and will make it easier for you to apply these changes in your Metin2 client and Metin2 pack files shared via our website Metin2 Lobby.

Technical Note: The Yang layout and GUI buttons are located in the game's interface files (interface folder containing .xml and .dds files). These files directly determine the game's visual layout and user interaction. Always remember to back up your original files before making any changes!

Step 1: Prepare the Required Tools
To edit the Yang layout, you will need the following tools:
- An XML editor (Notepad++ recommended)
- An image editor (Photoshop, GIMP, or similar)
- Your Metin2 client or Metin2 pack file (downloadable from Metin2 Lobby)

Step 2: Locate the Interface Files
After opening your client or pack file, navigate to the interface folder. Here you will find files such as yang_shop.xml, main_chat_ui.xml, inventory.xml. Buttons related to Yang are usually defined in yang_shop.xml or similar shopping/currency interface files.

Step 3: Edit the XML File
For example, open the yang_shop.xml file. Look for a line like this:

<IMAGE image='yang_icon.dds' x='10' y='20' width='32' height='32' />

This line defines the position and size of the Yang icon. You can adjust the icon's location on the screen by changing the x and y values. You can also control the icon's size by modifying the width and height values.

Step 4: Update Visual Files
Warning: Be careful when editing .dds files! Using the wrong format may cause the game to crash.
If you want to change the appearance of the Yang icon, replace the yang_icon.dds file located in the interface/texture folder with your own designed icon. Your new icon must be the same size (usually 32x32 or 64x64 pixels) and have the same color depth as the original.

Step 5: Test Your Changes
After making all the edits, install your client or pack and launch the game. Make sure the Yang icon and buttons appear as expected. If you encounter any errors, restore your backed-up original files.

Tip: Perform small tests after each change to avoid major errors. Also, it’s helpful to check how it looks on different screen resolutions.

With this guide, you can now fully personalize the Yang layout in your own Metin2 custom client or Metin2 custom pack. Remember, you can find constantly updated content such as Metin2 client download, Metin2 pack download, Metin2 PvP client sharing and more at Metin2 Lobby.

Happy coding and enjoy your gameplay!

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)