ZIRH KOSTUM TASARIMI & KAPLAMA DEGISTIRME YONTEMI

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 35

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
Arkadaşlar ben Kanalın sahibi RustyWrist ..

12-13 yıllık oyun geçmişimle elde ettiğim tecrübe ve bilgileri video ile anlatmaya çalışcam sesli bir şekilde.

""videoların tamamını izleyip uyguladıktan sonra sizde profesyonelliğe yavaştan adım atmış olucaksınız.
Herzaman legal deil illegal kavramlarıda ogrenerek kendi serverinizi korumaya yönelik işler yapıcaksınız.
Hangi packta ne var diyip geçmiyecek her packtan bir düzenleme yapıp oyun üzerinde test edebileceksiniz.
sadece bir topluma hitap etmek deil bireysel anlamda kendinizi bu yönde geliştireceksiniz.
hitap ettiğim topluluk bu işlerle uğraşmaktan zevk alanlar içindir.
serverde iteme farklı görünüş verecek zırh tasarım kaplamalar yapabilecek ve daha nicelerini öğrenebileceksiiniz.
Amacım insanlara azda olsa güzel bir biçimde birşeyler aktarmaktır . artniyetli olmuyalım öğrenmek isteyenlere destek çıkalım.

BU PARAGRAF HER VİDEO LİNK ATILDIGI ZAMAN AÇIKLAMA OLARAK KONULACAKTIR.

DERS1:

ZIRH KOSTUM TASARIMI & KAPLAMA DEGISTIRME YONTEMI

LİNK:
İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER...
RustyWrist : Program Cordinator & Design & social media expert & pentester
ZIRH KOSTUM TASARIMI & KAPLAMA DEĞİŞTİRME YÖNTEMİ

Metin2 oyuncuları için zirh ve kostum tasarımı, karakterlerin görsel kimliğini şekillendiren en önemli unsurlardan biridir.
Özellikle Metin2Lobby gibi platformlarda paylaşılan özel client paketlerinde, oyuncular kendi tarzlarını yansıtmak amacıyla zırhlarının rengini, desenini veya tamamen farklı bir kaplama ile değiştirmek ister.
Bu makalede, Metin2 client dosyaları üzerinde çalışarak zirh kostum tasarımını nasıl özelleştireceğinizi ve kaplama değiştirme yöntemlerini adım adım anlatacağız.

1. Hazırlık Aşaması: Gerekli Araçlar ve Dosyalar
Zirh kaplama değişikliği yapmadan önce aşağıdaki araçlara ihtiyacınız olacak:
- Metin2 client dosyaları (örneğin bir Metin2 pvp client veya Metin2 pack)
- Bir DDS düzenleyici (örneğin Paint.NET + DDS eklentisi veya GIMP + DDS eklentisi)
- Metin2 pack açma aracı (örneğin EterPack Extractor veya benzeri bir araç)
Bu araçlar sayesinde Metin2 pack dosyaları içindeki texture dosyalarını çıkarıp düzenleyebilirsiniz.

2. Zirh Texture Dosyalarını Bulma
Metin2’de zırhlar genellikle chr\pc\ veya texture\chr\pc\ gibi klasörlerde bulunur.
Örneğin, samuray zırhları samurai_01.dds, samurai_02.dds şeklinde isimlendirilmiş olabilir.
Bu dosyaları bulduktan sonra, her zaman yedek almayı unutmayın! Orijinal dosyaları kaybetmek, client hatalarına yol açabilir.

3. Tasarım ve Kaplama Değiştirme
DDS dosyasını açtıktan sonra istediğiniz renk paletini, deseni veya motifleri uygulayabilirsiniz.
Örneğin, kırmızı zırhlı bir kostum yerine mor bir tema tercih ediyorsanız, renk geçişlerini yumuşak tutarak doğal bir görünüm elde etmelisiniz.
Ayrıca, alpha channel (şeffaflık) kullanarak parçalı veya efektli kostumlar da tasarlayabilirsiniz.
Bu tür ileri düzey düzenlemeler, Metin2 custom client hazırlarken büyük fark yaratır.

4. Dosyayı Kaydetme ve Paketleme
Tasarımınızı bitirdikten sonra dosyayı DDS formatında kaydetmelisiniz.
Mipmap seçeneklerini aktif etmeyi unutmayın; aksi takdirde oyun içinde texture bozuklukları yaşayabilirsiniz.
Daha sonra, düzenlediğiniz dosyayı orijinal konumuna geri yerleştirin ve client’ı test edin.
Eğer hata alırsanız, yedeğinizi kullanarak sıfırdan başlayın.

5. Paylaşım ve Toplulukla Etkileşim
Oluşturduğunuz özel zirh kostumlarını Metin2Lobby gibi platformlarda paylaşarak diğer oyuncularla deneyiminizi paylaşabilirsiniz.
Ayrıca, Metin2 client edit konusunda tecrübeli üyelerden geri bildirim almak, tasarımlarınızı daha da geliştirmenize yardımcı olur.

Resim: Özel tasarlanmış zirh kostum örneği – Metin2Lobby

Sonuç
Zirh kostum tasarımı ve kaplama değiştirme, sadece görsel bir iyileştirme değil; aynı zamanda Metin2 client özelleştirme yeteneğinizi geliştiren teknik bir süreçtir.
Doğru araçlar ve dikkatli çalışma ile her oyuncu kendi tarzına uygun, benzersiz bir karakter oluşturabilir.
Metin2Lobby topluluğu olarak sizlerin de bu sanatı keşfetmesini ve paylaşmanızı dört gözle bekliyoruz!

İpucu: Yeni başlayanlar için önce basit renk değişiklikleriyle başlayın, sonra karmaşık desenlere geçin.

ARMOR COSTUME DESIGN & TEXTURE REPLACEMENT METHOD

For Metin2 players, armor and costume design is one of the most important elements that shape the visual identity of characters.
Especially on platforms like Metin2Lobby, where custom client packs are shared, players often want to change the color, pattern, or even apply a completely different texture to their armor to reflect their personal style.
In this article, we will explain step-by-step how to customize armor costume design and replace textures by working with Metin2 client files.

1. Preparation Stage: Required Tools and Files
Before changing armor textures, you will need the following tools:
- Metin2 client files (e.g., a Metin2 pvp client or Metin2 pack)
- A DDS editor (such as Paint.NET with DDS plugin or GIMP with DDS plugin)
- Metin2 pack extraction tool (e.g., EterPack Extractor or similar)
With these tools, you can extract and edit texture files inside Metin2 pack files.

2. Locating Armor Texture Files
In Metin2, armors are usually located in folders like chr\pc\ or texture\chr\pc\.
For example, samurai armors may be named samurai_01.dds, samurai_02.dds, etc.
After locating these files, always make a backup! Losing original files can cause client errors.

3. Designing and Replacing the Texture
Once you open the DDS file, you can apply your preferred color palette, patterns, or motifs.
For instance, if you prefer a purple theme instead of red armor, maintain smooth color transitions to achieve a natural look.
Additionally, using alpha channel (transparency), you can create fragmented or effect-based costumes.
Such advanced edits make a significant difference when preparing a Metin2 custom client.

4. Saving and Repackaging the File
After completing your design, save the file in DDS format.
Do not forget to enable mipmap options; otherwise, you may experience texture glitches in-game.
Then, place the edited file back into its original location and test the client.
If you encounter a error, use your backup to start over.

5. Sharing and Community Interaction
You can share your custom armor costumes on platforms like Metin2Lobby to exchange experiences with other players.
Moreover, receiving feedback from experienced members in Metin2 client editing will help you further improve your designs.

Image: Example of a custom-designed armor costume – Metin2Lobby

Conclusion
Armor costume design and texture replacement is not just a visual enhancement—it is also a technical process that develops your Metin2 client customization skills.
With the right tools and careful work, every player can create a unique character that matches their style.
As the Metin2Lobby community, we eagerly await your exploration and sharing of this art!

Tip: Beginners should start with simple color changes before moving on to complex patterns.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)

Geri
Üst Alt