Silahlarda çalışmıyorsa bu işlemi uygula
Kostüm silah kullanıyorsan bunu uygula[/FONT]
Biliyorum çok sıkıntılar çektiniz, instancebase ve playersettingmodule'den dolayı yeri geldi delirdiniz, yeri geldi çıldırdınız ve hatta efektlere bile sırt çevirdiğiniz olmuştur.
Sizi bu dertten kurtarıyoruz inşallah bugün hayırlısıyla
Sistemin yapımcısı değilim sadece ek olarak kostümlere'de efekt verilebilecek şekilde ayarladım.
Kostüm silaha'da uyarlı hali varda hepimizde aynı subtype olarak eklenmemiş olabilir o yüzden çalışmama gibi olaylar olabilir diye eklemedim onu bu konuya
Ha bu sistem sadece zırh,silah,kostüm ve kostüm silahlar için çalışmaz eğer uyarlayabilirseniz istediğiniz slot için efekt yapabilirsiniz.
Yapamayanlar için anlatımlı video bile çekmiştim eğer bu işte yeni iseniz bu video sizler için velinimet gibi olacaktır.
Sistem nasıl çalışır ?
locale'ye atılan shiningtable.txt açılır
önce hangi iteme eklenecekse kodunu yazılır zırh,silah,kostüm farketmez aynı mantıktır hepsi sonra bir tab boşluğu bırakılır ve efekt konumu ve ismi yazılır
örneğin : 460 "D:/ymir work/pc/common/effect/sword/sword_9.mse" şeklinde yazılır kaydedilir kapatılır ve oyunda kontrol edilir.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
Zırhlara, Silahlara ve Kostümlere Efekt Ekleme Sistemi Nedir?
Metin2 özel sunucularında oyuncuların deneyimini artırmak için geliştirilen sistemlerden biri de efekt ekleme mekanizmasıdır. Bu sistem sayesinde oyuncuların kullandığı zırhlar, silahlar ve kostümler görsel olarak daha etkileyici hale getirilebilir. Efektler, karakterin hareket ettikçe veya belirli durumlarda (örneğin saldırı yaparken) devreye giren animasyonlar, ışıklar veya parlama efektleridir.
Efekt Sistemlerinin Amacı
Bu sistem, oyuncu sadakatini artırmak ve sunucu kalitesini yükseltmek için oldukça önemlidir. Efektli silahlar ya da zırhlar, oyuncuların karakterlerini özelleştirmelerine olanak tanır ve görsel tatmin sağlar. Aynı zamanda sunucunuzun diğerlerinden farklı olduğunu gösterir. Zırh, Silah veya Kostüm efekti, oyuncunun sahip olduğu eşyanın değerini vurgulamak için ideal bir özelliktir.
C++ ve Python Tabanlı Uygulamalar
Metin2 özel sunucularında efekt ekleme işlemi genellikle iki ana bileşen üzerinden yapılır: Client (istemci) ve Game Server (oyun sunucusu). Client tarafında efekt animasyonları ve görsel öğeler tanımlanır. Bu işlemler genellikle uiscript ve root dosyaları ile yapılır. Game server tarafında ise eşyanın hangi efekt ID’sine sahip olduğu ayarlanır. Bu da genellikle Python ile yazılmış sistemlerle gerçekleştirilir.
Uygulama Adımları
1. Öncelikle efekt dosyalarının hazırlanması gerekir. Bu dosyalar genellikle .gr2 (grafik modeli), .msa (animasyon), .spt (parçacık efekti) formatlarında olur.
2. Oyun içi eşyalara özel efekt ID’leri atanır. Bu ID’ler, item_proto dosyasında veya DB tarafında tanımlanabilir.
3. Client tarafında, efektin hangi eşya üzerinde aktif olacağı ayarlanır. Bu işlem py files üzerinden yapılır. Örneğin, item_data.py dosyasında eşyanın efekt ID’si belirlenir.
4. Sunucu yeniden derlenir ve test edilir.
Hata Ayıklama ve Test
Efekt sistemi entegrasyonunda karşılaşılabilecek yaygın hatalardan biri, efekt dosyalarının doğru yüklenememesidir. Bu durumda log dosyaları incelenmeli ve gerekli dosya yolları kontrol edilmelidir. Ayrıca, bazı efektler performansı düşürebilir. Bu nedenle test sunucusunda sistematik testler yapılmalıdır.
Faydaları
- Oyuncu deneyimini artırır.
- Sunucu farklılaştırılır.
- Görsel olarak estetik bir yapı sağlanır.
- Premium hissiyatı yaratır.
Sonuç
Zırhlara, silahlara ve kostümlere efekt ekleme sistemi, Metin2 özel sunucularında popüler bir özelliktir. Doğru uygulandığında hem görsel hem de teknik açıdan büyük bir fark yaratır. Bu sistem, C++ ve Python tabanlı kodlamalarla entegre şekilde çalışır. Sunucu geliştiricileri için bu sistem, oyuncuların dikkatini çekecek güçlü bir araçtır.
What is the Effect Addition System for Armors, Weapons, and Costumes?
In Metin2 private servers, one of the systems developed to enhance the player experience is the effect addition mechanism. This system allows armors, weapons, and costumes used by players to become visually more impressive. Effects are animations, lights, or glowing effects that activate as the character moves or under specific conditions such as during attacks.
Purpose of Effect Systems
This system is crucial for increasing player loyalty and improving server quality. Effect-laden weapons or armors allow players to customize their characters and provide visual satisfaction. Additionally, it distinguishes your server from others. Armor, Weapon, or Costume effects are ideal features to emphasize the value of an item possessed by the player.
C++ and Python-Based Applications
Adding effects in Metin2 private servers is typically done through two main components: Client and Game Server. On the client side, effect animations and visual elements are defined, usually through uiscript and root files. On the game server side, the effect ID associated with an item is set, which is often handled via systems written in Python.
Implementation Steps
1. Firstly, the effect files must be prepared. These files are typically in formats like .gr2 (graphic model), .msa (animation), and .spt (particle effect).
2. Special effect IDs are assigned to in-game items. These IDs can be defined in the item_proto file or within the database.
3. On the client side, the activation of the effect on a particular item is configured. This is usually done via py files. For example, in item_data.py, the effect ID of the item is set.
4. The server is recompiled and tested.
Debugging and Testing
One common issue during effect system integration is the failure to load effect files correctly. In such cases, log files should be reviewed and the required file paths checked. Moreover, some effects may reduce performance. Therefore, systematic tests should be conducted on a test server.
Benefits
- Enhances the player experience.
- Differentiates the server.
- Provides a visually aesthetic structure.
- Creates a premium feel.
Conclusion
The effect addition system for armors, weapons, and costumes is a popular feature in Metin2 private servers. When applied correctly, it creates a significant difference both visually and technically. This system operates seamlessly with C++ and Python-based coding. For server developers, this system serves as a powerful tool to attract players' attention.