BAR SORUNU CÖZÜMÜ

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 112

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
Arkadaşlar merhabalar herkese ben baya birr araştırdım lakin hic bir yerde bulamadım bulamayınca da kendim araştırdım kurcaladım sorunu hallettim sizlerlede paylaşma geregi duydum

barınızı acıyorsunuz barda 2 m yazıyor ama size farklı bir rakam geliyor ise sizlere bunun 1 adet cözümünü söyleyecegim buldugum oda

şimdi filezilla-wivscp ye ikisinden birisine baglanıyorsunuz altta gördügünüz yolu takip edin

usr/game/share/locale/turkey/quest/object/

şimdi bu klasörde bir sürü numaralar var biz buradan bar kodlarımızı bulucaz onuda söyliyim üstte bulunan yolun sonuna sizde farklılık gösterebilir bar kodlarını yazın sonuna / koyun ve enterleyin
bar kodları genelde
80003
80004
80005
80006
80007 dir
önünüze ----> bar_cikar.start bu dosya gelicektir notepad++ ile acın

say_sari ( "2 Milyar Yang'ı envanterine çıkartacaksın!" ) bu şekilde bir kısım olucaktır burası bara sag tıkladıgınızda gelicek pencerede yazan yazıdır burayı düzenleyin

sonra gelelim asıl olayımıza
sizde farklı yazar ben benim yazımı atıcam

local barmiktari = 2000000

bu yazıyı bulun ve bar kac yang vericek rakam olarak yazın ve ctrl+s yapın cıkın bunu bütün bar dosyalarında yaptıktan sonra veya tek tek de deneyebilirsiniz oyun acık bırakıp 1 barı düzenledikten sonra /reload q cekerek test edebilirsiniz putty den okutmanıza gerek yok direk algılıyor dosyayı

yapamayan arkadaşlar var ise yorum bıraksınlar ben yardımcı olurum
yardımcı olabildiysem ne mutlu bana bu tür hatalı düzelttikce sizlerle de paylaşacagım
rep verenlere şimdiden teşekkürler <3

Düzenlenip resim eklenmiştir

135183_8f7f6a0fd24a2baf24ffc3411c7a4b28.png

BAR SORUNU CÖZÜMÜ

Metin2 oyuncuları arasında sıkça karşılaşılan en can sıkıcı teknik sorunlardan biri olan 'bar sorunu', özellikle Metin2 Lobby gibi özel sunuculara geçiş yapan oyuncular tarafından sıklıkla yaşanmaktadır.
Bu hata genellikle oyuncu karakterinin ekranda donuk, şeffaf veya tamamen görünmez bir şekilde kalması, hareket etmesine rağmen görsel olarak algılanamaması şeklinde ortaya çıkar.
Bu durum, özellikle PVP içeriklerinde kritik öneme sahiptir çünkü rakip tarafından görülemeyen bir karakter, adil bir mücadele imkânı sunmaz ve oyun deneyimini ciddi şekilde olumsuz etkiler.

Bar sorununun temel nedenleri şunlardır:
Eski veya uyumsuz client sürümleri: Eski bir Metin2 client ile güncel bir sunucuya bağlanmak, grafik dosyalarının eşleşmemesi nedeniyle bar sorununa yol açabilir.
Eksik veya hatalı pack dosyaları: Metin2 pack dosyaları arasında eksik texture, effect veya model dosyaları bulunuyorsa, karakter render edilirken boşluklar oluşabilir.
Yama uyumsuzluğu: Sunucu tarafında yapılan client yama işlemleri, kullanıcının mevcut client’ıyla uyumsuz hale gelebilir.
Grafik sürücü sorunları: Eski veya hatalı sürücüler, DirectX uyumsuzlukları nedeniyle benzer hatalara sebep olabilir.

ÇÖZÜM ADIMLARI
1. Güncel Client Kullanın
Öncelikle Metin2 Lobby adresinden en son sürüm Metin2 PVP client’ı indirin. Eski sürümlerdeki veri tutarsızlıkları, bar sorununun en sık görülen kökenidir. Güncel client paketleri, Metin2dev ve Martysama gibi güvenilir geliştiriciler tarafından optimize edilmiştir ve çoğu teknik hata için önlem içerir.

2. Pack Dosyalarını Kontrol Edin
Eğer özel bir Metin2 pack kullanıyorsanız, tüm dosyaların eksiksiz olduğundan emin olun. Özellikle character.wil, player.wil ve effect.wil gibi dosyalarda eksiklik olursa karakter görüntüsü bozulabilir. Pack dosyalarını Metin2 pack extract araçlarıyla kontrol edebilir ve eksik dosyaları tamamlayabilirsiniz.

3. Client’ı Temiz Kurun
Mevcut client’ı tamamen kaldırıp, yeni bir klasöre Metin2 client indir işlemi yapın. Geçmişte yapılan düzenlemeler (mod, skin, texture) kalıntı olarak bar sorununa neden olabilir. Temiz bir kurulum, %90 bar sorununu çözer.

4. Grafik Ayarlarını Sıfırlayın
Oyun içi grafik ayarlarını düşük çözünürlükte ve DirectX 9 modunda test edin. Bazı durumlarda yüksek çözünürlük veya shader efektleri, eski donanımlarda bar sorununa yol açabilir.

5. Sürücüleri Güncelleyin
Ekran kartı sürücülerinizi resmi üretici sitesinden güncelleyin. Özellikle NVIDIA ve AMD kullanıcıları, en son sürücülerle DirectX uyumluluğunu artırabilir.

Ekstra İpuçları
Metin2 client edit yaparken, kesinlikle orijinal dosyaları yedekleyin.
• Aynı anda birden fazla client açmak, çakışma hatasına neden olabilir.
• Antivirüs yazılımları bazen client dosyalarını engelleyebilir; geçici olarak devre dışı bırakıp test edin.
Metin2 client patch dosyalarını sadece güvenilir kaynaklardan alın.

Bar sorunu, sabır ve doğru adımlarla kolayca çözülebilen bir teknik haftır. Metin2 Lobby olarak her zaman en güncel ve test edilmiş Metin2 client pack dosyalarını sunmaya devam ediyoruz. Sorun yaşarsanız, destek ekibimizle iletişime geçmekten çekinmeyin.

BAR ISSUE SOLUTION

One of the most frustrating technical issues frequently encountered by Metin2 players, the 'bar problem', is especially common among players transitioning to private servers like Metin2 Lobby.
This error typically manifests as the player character becoming dull, transparent, or completely invisible on screen, even though the character is still moving.
This situation is particularly critical in PVP content, as an invisible character prevents fair combat and severely disrupts the gaming experience.

Main causes of the bar problem include:
Outdated or incompatible client versions: Connecting to an updated server with an old Metin2 client can cause graphical mismatches leading to the bar issue.
Missing or corrupted pack files: If Metin2 pack files contain missing textures, effects, or models, gaps may appear during character rendering.
Patch incompatibility: Server-side client patch updates may become incompatible with the user’s current client.
Graphics driver issues: Outdated or faulty drivers can cause DirectX incompatibilities resulting in similar errors.

SOLUTION STEPS
1. Use an Updated Client
First, download the latest version of the Metin2 PVP client from Metin2 Lobby. Data inconsistencies in older versions are the most common root cause of the bar issue. Updated client packages are optimized by trusted developers like Metin2dev and Martysama, and include preventive measures against many technical errors.

2. Verify Pack Files
If you're using a custom Metin2 pack, ensure all files are complete. Missing files—especially in character.wil, player.wil, and effect.wil—can distort character visuals. You can inspect pack files using Metin2 pack extract tools and restore any missing components.

3. Perform a Clean Client Installation
Uninstall your current client completely and install a fresh copy into a new folder after downloading the Metin2 client. Past modifications (mods, skins, textures) may leave residual data that triggers the bar issue. A clean installation resolves ~90% of bar problems.

4. Reset Graphics Settings
Test the game at low resolution and in DirectX 9 mode. In some cases, high resolutions or shader effects may cause bar issues on older hardware.

5. Update Your Graphics Drivers
Update your GPU drivers from the official manufacturer website. NVIDIA and AMD users, in particular, can improve DirectX compatibility with the latest drivers.

Additional Tips
• Always back up original files when performing Metin2 client edits.
• Running multiple clients simultaneously may cause conflict errors.
• Antivirus software may sometimes block client files; temporarily disable it for testing.
• Only obtain Metin2 client patch files from trusted sources.

The bar issue is a technical glitch that can be easily resolved with patience and the correct steps. At Metin2 Lobby, we continue to provide the most up-to-date and tested Metin2 client pack files. If you encounter problems, don’t hesitate to contact our support team.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)