H Tuşu ( Yardım kısmını değiştirme )

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 23

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
Merhabalar, H Tuşundaki ve esc'ye basınca yardım kısmı saçma ve boş geliyordu içindeki yazıları istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz ve H tuşundan kaldırıp seçeneklerden ismini değiştirip sizinle paylaşmak istedim.

Event saatlerini , indirimleri veya ne nerden düşer felan yazarsınız.

İlk önce H Tuşundan kaldıralım.
game.py açın.

onPressKeyDict[app.DIK_H]

Aratın

Başına # Koyun

Şöyle olucak

1EYOmb.png

Daha sonra Seçeneklerden ismini değiştirelim.
locale_interface.txt açın.

SYSTEM_HELP

Aratın

Oyun Hakkında

Değiştirin

Şöyle olucak

6NZW6N.png

Son olarak içindeki yazıların ismini değiştirelim.
locale_interface.txt açın.

Yardım panelini açın ordan değiştirmek istediğiniz yazıyı locale_interface.txt'den aratın değiştirin renkli yazmak istiyorsanız örnek bi satır göstereyim.

LDp521.png

Renkleri alabilirsiniz.

Oyun içinden resimler

nlA07l.png

vPgWE6.png

Metin2 Lobby'da H Tuşu Nedir ve Nasıl Kullanılır?

H tuşu, Metin2 özel sunucularında oyuncuların yardım menüsünü açmalarını sağlayan temel klavye kısayollarından biridir. Ancak bu tuş, bazı sunucularda farklı işlevler de görebilir. Bu yazıda H tuşunun temel işlevlerinden, özel sunucularda nasıl değiştirilebileceğine kadar detaylıca değineceğiz. Metin2 özel sunucu geliştirme, C++ sistemler ve Python tabanlı GUI uygulamaları bağlamında bu tuşun nasıl yönetildiğini inceleyeceğiz.

H Tuşunun Standart Fonksiyonu

Orijinal Metin2 oyununda H tuşu, yardım menüsünü açar. Oyuncular bu menü aracılığıyla oyun içi komutlar, görevler ve genel bilgilere ulaşabilir. Ancak özel sunucular, bu menüyü özelleştirmeye veya tamamen farklı bir işlev atamaya izin verebilir. Özellikle PvP sunucularında H tuşu, harita ya da ekip gibi sistemlerle ilişkilendirilebilir.

Metin2 Sunucu Geliştirme Bağlamında H Tuşu

Metin2 özel sunucu geliştirme sürecinde, C++ tabanlı game server kaynak kodlarında, tuş atamaları genellikle client src dosyalarında düzenlenir. uiscript dosyaları üzerinden kullanıcı arayüzü tanımlanır ve py root dizinindeki Python betikleriyle olaylar yönlendirilir. H tuşuna atanmış olan fonksiyon, bu yapılar üzerinden kolayca değiştirilebilir.

Yardım Menüsünün Değiştirilmesi

Sunucu geliştiricileri, H tuşunun varsayılan yardım menüsü yerine farklı bir pencere açmasını isteyebilir. Örneğin, Python GUI tabanlı bir sistem üzerinden özel bir PvP skor tablosu, özel komut menüsü ya da oyun içi mağaza açılabilir. Bunun için uiscript dosyasında H tuşu ile ilişkilendirilen fonksiyon yeniden tanımlanır. Py GUI kütüphaneleri yardımıyla daha gelişmiş arayüzler de entegre edilebilir.

Martysama ve Diğer Araçlar

Martysama, Metin2 geliştiricileri tarafından sıklıkla kullanılan bir araçtır. Bu aracın yardımıyla server src dosyaları derlenebilir, client src düzenlemeleri yapılabilir. H tuşu gibi tuş atamaları da bu süreçte kolayca değiştirilebilir. Metin2Dev toplulukları, bu konuda örnek kaynaklar ve rehberler sunar. Core sistemlerde yapılan değişiklikler, hem game hem de auth sunucularında etkili olabilir.

Güvenlik ve Performans

H tuşu gibi sistemsel atamalar, yanlış yapılandırıldığında oyun performansını etkileyebilir. Özellikle DB bağlantısı yapan komutlar, dikkatli bir şekilde test edilmelidir. Metin2 Lobby olarak sunucu güvenliği ve kullanıcı deneyimi odaklı çözümler sunuyoruz. Bu nedenle tüm source edit işlemleri, profesyonel düzeyde kontrol edilmeli ve test edilmelidir.

Sonuç

H tuşu, Metin2 oyununda sadece bir yardım menüsü değil, aynı zamanda özel sunucularda geliştiriciye büyük esneklik sunan bir araçtır. C++ sistemlerle Python GUI entegrasyonları sayesinde, bu tuşun işlevselliği sınırsızdır. Metin2 Lobby olarak biz, bu tür özelleştirmeleri güvenli ve verimli bir şekilde yapabilmeniz için kaynaklar sunuyoruz.

What is the H Key in Metin2 Lobby and How to Use It?

The H key is one of the basic keyboard shortcuts that allow players on Metin2 private servers to open the help menu. However, this key can serve different functions on some servers. In this article, we will go into detail about the basic functions of the H key, and how it can be customized on private servers. We'll examine how the key is managed within the context of Metin2 private server development, C++ systems, and Python-based GUI applications.

Standard Function of the H Key

In the original Metin2 game, the H key opens the help menu. Players can access in-game commands, quests, and general information through this menu. However, private servers may allow customization of this menu or assign an entirely different function. Especially on PvP servers, the H key might be linked to features such as map or party.

The H Key in the Context of Metin2 Server Development

During Metin2 private server development, key assignments are typically edited in client src files within C++-based game server source codes. User interfaces are defined via uiscript files, and events are handled by Python scripts located in the py root directory. The function assigned to the H key can easily be modified through these structures.

Changing the Help Menu

Server developers might prefer the H key to open a different window instead of the default help menu. For example, a custom PvP score table, command menu, or in-game shop can be opened via a Python GUI-based system. To do this, the function associated with the H key is redefined in the uiscript file. More advanced interfaces can also be integrated using Py GUI libraries.

Martysama and Other Tools

Martysama is frequently used by Metin2 developers. With the help of this tool, server src files can be compiled and client src modifications made. Key assignments like the H key can easily be changed during this process. Metin2Dev communities provide sample sources and guides on this topic. Changes made in core systems may affect both game and auth servers.

Security and Performance

System-level assignments like the H key can impact game performance if misconfigured. Especially commands connecting to the DB must be tested carefully. At Metin2 Lobby, we prioritize server security and user experience. Therefore, all source edit operations should be controlled and tested professionally.

Conclusion

The H key is not just a help menu in Metin2, but also a powerful tool for developers on private servers, offering great flexibility. Thanks to C++ systems and Python GUI integrations, its functionality is virtually limitless. At Metin2 Lobby, we offer resources to help you make such customizations safely and efficiently.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)