İtem_Proto Açma-Editleme-Kapama Resimli Anlatım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 85

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
S.A ...
HERŞEY
Videoda nasıl yapılacağı mevcut gerekli dosyalarıda koydum arşive..Video gameselfe yüklenmedi biras ağır diye bende upload ettim....

--------------------------

------------------------------
ALINTI RAR PASS:spry54
SNİPERGHOST
AMAÇ PAYLAŞMAK:m08::m08::m08::m08::m08:
GOOD DAY PEOPLE :p:p:p:p:p:p:p:p:p

İtem_Proto Açma-Editleme-Kapama Resimli Anlatım

Metin2 Lobby olarak, Metin2 geliştiricileri ve sunucu sahipleri için önemli bir konuya değiniyoruz: İtem_Proto dosyasının açılması, düzenlenmesi ve tekrar kapatılması. Bu işlem, Metin2 client üzerinde item ekleme, silme veya değiştirme gibi işlemler gerçekleştirmek isteyenler için temel adımlardan biridir. Aşağıda bu süreci adım adım resimli olarak anlattık.

İtem_Proto Nedir?
İtem_Proto, Metin2 oyununda bulunan tüm eşyaların veri tabanını oluşturan ana dosyalardan biridir. Bu dosya, her bir eşyanın ID'si, ismi, açıklaması, grafik efektleri, fiyat bilgileri gibi birçok detayı içerir. Client üzerinde item düzenlemek isteyen geliştiriciler için bu dosyanın açılması ve düzenlenmesi şarttır.

İtem_Proto Açma
İtem_Proto dosyası, genellikle client.pack veya game.exe dosyaları içinde sıkıştırılmış olarak bulunur. Bu dosyayı açabilmek için eunpack veya metin2dev gibi araçlar kullanılır. Metin2 Lobby tarafından sağlanan araçlar sayesinde bu işlem kolayca yapılabilir. Öncelikle, client.pack dosyasını açarak item_proto.txt dosyasını dışa aktarmanız gerekir.

İtem_Proto Düzenleme (Editleme)
item_proto.txt dosyası, basit metin editörleri ile açılabilecek bir yapıdadır. Ancak doğru düzenlenebilmesi için özel araçlar tercih edilmelidir. Örneğin, Martysama Client Editör gibi yazılımlar sayesinde, item ID'leri, isimleri, açıklamaları kolayca değiştirilebilir. Bu editör sayesinde yeni item eklemek de mümkündür. Bu işlem sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri, ID çakışmalarıdır.

İtem_Proto Kapama
item_proto.txt dosyasında yapılan değişikliklerden sonra, bu dosyanın tekrar client.pack içine yerleştirilmesi gerekir. Bu işlem için yine eunpack veya metin2dev gibi araçlar kullanılabilir. Dosyanın doğru şekilde yerleştirilmesi, client'in çalışabilir kalmasında kritik rol oynar. Yanlış yerleştirme, client hatalarına veya crash sebebiyet verebilir.

Resimli Adım Adım Anlatım
Adım 1: client.pack dosyasını eunpack aracıyla açın.
Adım 2: İçeride bulunan item_proto.txt dosyasını masaüstüne çıkarın.
Adım 3: Gerekli düzenlemeleri Martysama veya benzeri bir editörle yapın.
Adım 4: Düzenlenen item_proto.txt dosyasını tekrar client.pack içine yerleştirin.
Adım 5: Client'in doğru çalıştığını test edin.

Sonuç
İtem_Proto dosyasının açılması, düzenlenmesi ve tekrar kapatılması, Metin2 geliştiricileri için oldukça önemli bir işlemdir. Metin2 Lobby olarak bu işlemleri daha kolay hale getirecek araçları ve destekleri sağlıyoruz. Metin2 Lobby üzerinden Metin2 Client, Pack ve diğer geliştirici araçlarına ulaşabilirsiniz.

Item_Proto Opening-Editing-Closing Illustrated Guide

Metin2 Lobby brings you an important topic for Metin2 developers and server owners: opening, editing and closing the Item_Proto file. This process is essential for those who want to add, remove or modify items within the Metin2 client. Below we explain this process step by step with images.

What is Item_Proto?
Item_Proto is one of the main files that constitute the database of all items in the Metin2 game. It contains details such as each item's ID, name, description, graphic effects, price information, etc. Editing this file is a must for developers wanting to make item modifications on the Client.

Opening Item_Proto
Item_Proto is usually compressed inside client.pack or game.exe files. To open this file, tools like eunpack or metin2dev are used. Thanks to tools provided by Metin2 Lobby, this process can be easily accomplished. First, you need to unpack the client.pack file to extract the item_proto.txt file.

Editing Item_Proto
item_proto.txt is a file that can be opened with simple text editors. However, special tools should be preferred for correct editing. For example, tools like Martysama Client Editor allow you to easily change item IDs, names, descriptions, etc. You can also add new items through this editor. One of the most important things to consider during this process is avoiding ID conflicts.

Closing Item_Proto
After making changes to the item_proto.txt file, it must be placed back into the client.pack. Tools like eunpack or metin2dev can again be used for this process. Correctly placing the file is critical to ensure the client remains functional. Incorrect placement may cause client errors or crashes.

Illustrated Step-by-Step Guide
Step 1: Open the client.pack file with the eunpack tool.
Step 2: Extract the item_proto.txt file to your desktop.
Step 3: Make necessary edits using Martysama or a similar editor.
Step 4: Place the edited item_proto.txt file back into client.pack.
Step 5: Test if the Client runs correctly.

Conclusion
Opening, editing and closing the Item_Proto file is a very important process for Metin2 developers. As Metin2 Lobby, we provide tools and support to make these processes easier. Visit Metin2 Lobby to access Metin2 Client, Pack and other developer tools.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)