Kendi packını kendin yap / Resimli anlatım / Pack editi!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 24

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
3z3zd.png

Pack kendin yap derken ?

Diyen sesler duyorum heralde arkdaşlar hiç düşündünüzmü bilmiyorum her indirdiğinz pvp ve tr dahilinde hep pack klosörü vardır çocgunuz acaba nasıl bu şekilde login ekranı yapabiliyolar demişinizdir heralde veya bu " Npc , Kılıç , Zırh vb " isimlerini nasıl değiştiriyolar diye düşünmüşünüzdür heralde aslında bu çok basit, Uzman olmayan hatta server kurmaktan anlamyan bile yapabilir.

Gelin birlikte şu işi bi öğrenelim ha nedersiniz ?

1.Adım

3z43m.png

2.Adım

3z4f4.png

3.Adım

3z4g7.png

4.Adım

3zdd7.png

5.Adım

3z4hq.png

6.Adım

3z4jn.png

7.Adım

3z4jw.png

8.Adım

3z4kn.png

9.Adım

3z4l5.png

__________________________________________________________________________________________________________________________________

3zq3z.gif

Rar şifresi ; josephwill-turkmmo

Not ; Arkdaslar daha yeniyim ve resimdede dediğim gibi ilk konum lütfen biraz destek verelim sadece " Teşekürler yazmanız benim için çok büyük bir destek " İyi günler iyi forumlar :)
Metin2 Pack Editimi Nasıl Yapabilirim? Resimli Anlatım ile Kendi Pack'ımı Oluşturma

Metin2 dünyasında kendi paketimizi oluşturmaya karar verdiğimizde birçok adım vardır. Bu yazıda Metin2 pack editi yapmayı resimli anlatım ile detaylıca ele alacağız. Metin2 lobby üyeleri olarak client ve pack düzenlemesi hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için bu rehber oldukça faydalı olacaktır.

Metin2 Pack Nedir?

Metin2 pack, oyuncuların oyun içeriğini özelleştirmesini sağlayan bir dosya bütünüdür. Bu dosyalar arasında grafikler, efektler, sesler, modeller ve daha pek çok şey yer alabilir. Pack dosyaları genellikle .epk veya .pack uzantılıdır. Bu dosyaları açabilmek ve düzenleyebilmek için özel araçlara ihtiyaç duyulur.

Kendi Pack'ını Nasıl Hazırlarsın?

1. Gerekli Araçları Temin Et

Öncelikle Metin2 pack açma ve düzenleme işlemlerinde kullanacağınız araçlara ihtiyacınız var. Bunlardan bazıları:
- EterPack Editor
- Martysama Pack Extractor
- Metin2Dev Tools

2. Pack Dosyasını Açma

Eğer Metin2 client dosyalarını açmak istiyorsanız, EterPack Editor gibi bir program kullanarak pack dosyasını açabilirsiniz. Pack dosyası açıldığında, içindeki tüm içerik listelenir. Buradan dosyaları çıkarabilir, düzenleyebilir ya da yenilerini ekleyebilirsiniz.

3. Grafik ve Medya Dosyalarını Değiştirme

Oyun içindeki efektler, karakter görünümü, arka plan müzikleri gibi unsurları değiştirebilirsiniz. Örneğin, client skin ve texture dosyalarını değiştirerek tamamen farklı bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Bu işlemi yaparken dikkat etmeniz gereken boyutlar ve formatlardır.

4. Yeni Efekt ve Ses Eklemek

Yeni efekt dosyaları (.gr2), ses dosyaları (.mp3, .wav) gibi içerikleri pack'e ekleyebilirsiniz. Bu sayede oyun deneyiminizi kişiselleştirmiş olursunuz. Özellikle Metin2 pvp client kullanıcıları bu yolla savaş efektlerini ve özel sesleri ekleyebilirler.

5. Pack'i Yeniden Paketleme

Tüm değişiklikler yapıldıktan sonra pack dosyasını tekrar paketlemeniz gerekir. Bu işlem için yine EterPack gibi araçlar kullanılabilir. Pack doğru şekilde oluşturulmadığında Metin2 client hata verebilir. Bu nedenle dikkatli çalışmak çok önemlidir.

Metin2 Client Kurulumu ve Test

Hazırladığınız pack dosyasını Metin2 client içine entegre ettikten sonra oyunu başlatarak test yapmalısınız. Eğer herhangi bir client hata durumu oluşmazsa, packiniz doğru şekilde hazırlanmıştır. Aksi takdirde Metin2 client fix işlemleri yapmanız gerekebilir.

Sonuç

Kendi Metin2 pack'ınızı oluşturmak hem eğlenceli hem de teknik bilgi gerektiren bir iştir. Metin2 lobby olarak bu konuda destek olmaya devam ediyoruz. Pack editi yaparken yaratıcılığınızı kullanarak özgün ve güzel görünümlü client'lar hazırlayabilirsiniz. Unutmayın, Metin2 client dosyaları üzerinde çalışırken yedek almayı ihmal etmeyin.

How Can I Edit My Metin2 Pack? Creating Your Own Pack with Illustrated Guide

When deciding to create our own package in the world of Metin2, there are several steps to follow. In this article, we will explain how to perform Metin2 pack editing with an illustrated guide. This guide will be very helpful for Metin2 lobby members interested in client and pack modifications.

What is a Metin2 Pack?

Metin2 pack is a collection of files that allows players to customize the game content. These files may include graphics, effects, sounds, models, and more. Pack files are usually in .epk or .pack format. Special tools are required to open and edit these files.

How to Prepare Your Own Pack?

1. Obtain Required Tools

Firstly, you need tools for unpacking and editing Metin2 packs. Some of these include:
- EterPack Editor
- Martysama Pack Extractor
- Metin2Dev Tools

2. Opening the Pack File

If you want to open Metin2 client files, you can use a tool like EterPack Editor to unpack the file. Once opened, all contents inside the pack are listed. You can extract, edit, or add new files from here.

3. Changing Graphics and Media Files

You can change elements such as in-game effects, character appearances, background music, etc. For instance, by changing client skin and texture files, you can achieve a completely different look. When doing this, pay attention to dimensions and formats.

4. Adding New Effects and Sounds

You can add new effect files (.gr2), sound files (.mp3, .wav), and more into your pack. This personalizes your gameplay experience. Especially Metin2 pvp clients users can add battle effects and custom sounds in this way.

5. Repacking the Pack File

After all changes are made, you must repack the pack file again. Tools like EterPack can be used for this purpose. If the pack is not properly created, the Metin2 client might show errors. Therefore, working carefully is very important.

Installing and Testing the Metin2 Client

After integrating your prepared pack file into the Metin2 client, you should launch the game and test it. If no client error occurs, your pack has been successfully prepared. Otherwise, you may need to perform Metin2 client fixes.

Conclusion

Creating your own Metin2 pack is both fun and requires technical knowledge. As Metin2 lobby, we continue to provide support on this topic. By using creativity during pack editing, you can design unique and visually appealing clients. Remember to always keep backups when working with Metin2 client files.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)