Login Ekranına Facebook-Anasayfa-Youtube Butonları Ekleme - saltanat tarzı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 64

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0

---------------------------------------------------------------------------------------------------
ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE HERKEZE HAYIRLI RAMAZANLAR
BEN UZUN ZAMANDIR BOYLE BİRŞEYLER ARIYORDUM FAKAT BU KONULAR HAKKINDA PEK BIR BILGIM YOK
BIR ARKADAŞIM VAR KENDI AZICIK PRODUR
BANA HIC YARDIM ETMEZ KENDI :D AMA IYIMI EDIO KOTUMU EDIO BILEMIYORUM :D
AMA BU KONUYU ACTIGIMA GORE IYI EDIOR. :D
ARKADAŞLAR BENI HERKEZ BILIYOR ZATEN ``ProGameR`` OLARAK
BEN HER ZAMAN SALTANAT MT2 HAYRANI OLMUŞUMDUR
BUNU YAPARKENDE ORDAN ILHAM ALDIM :D
BUTONLARIN BOYUTUNDAN - RENGIN DEN TUTUN LOGIN EKRANINDAKI KORDINATLARINA
KADAR HERŞEY 1-1 DURUMDA ŞUAN ZATEN EN ALTTA FOTOGRAF VAR INCELEYEBILIRSINIZ.
BENIM TEK ISTEDIGIM SIZDE BENIM KADAR ARAMAYIN ONEMLI OLAN ARKADAŞLARIN BIRBIRIN LAZIM OLAN
BIRŞEYI HIC BIR SIKINTI CIKARMADAN VERMESIDIR BENM ICIN ONEMLI OLAN TEK ŞEY BU
UMARIM IŞINIZI GORUR
ŞİMDİ ANLATIMA GECELİM -- [/FONT]ProGameR-- Sunar...
-------------------------------------------------
Packınız Locale_tr.eix/.epk ise

locale_tr\locale\tr\ui -- Dizinini Aç

Packınız Locale_de.eix/.epk ise

locale_de\locale\de\ui -- Dizinini Aç

-------------------------------------------------

loginwindow.py -- Aç

---------------------------------------------------

Aratılır ;
Kod:
"image" : "locale/tr/ui/login.sub",

Kaydet Ve loginwindow.py yi kapatın

Bu Linkteki dosyaları locale_tr\locale\tr\ui - locale_de\locale\de\ui Dizinine Atınız

Locale ile işimiz bitti paketleyip tekrar pack ın ıcıne atınız

Root > intrologin.py açılır

Aratılır ;
Kod:
self.serverExitButton        = GetObject("ServerExitButton")

Aratılır ;
Kod:
self.pwdEditLine.SetTabEvent(ui.__mem_func__(self.  idEditLine.SetFocus))

Aratılır ;
Kod:
def __VirtualKeyboard_PressBackspace(self):

Görüntü ;

9LYJaZ.png

BU KODLAR LOCALE_TR KULLANANLAR ICIN LOCALE_DE KULLANANLAR ICINDE YAPILIRKEN NASIL YAPILCAK ONUN VIDEOSUNU CEKTIM BUYRUN LOCALE_DE KULLANANLAR BU ŞEKILDE YAPSIN

KANIT

13509814_1712798802316509_37759181_o.png

Login Ekranına Facebook-Anasayfa-Youtube Butonları Ekleme - Saltanat Tarzı

Metin2 Lobby olarak kullanıcı deneyimini artırmak ve oyuncuların sosyal medya ile daha kolay etkileşim kurmasını sağlamak adına, login ekranına özel butonlar eklemek büyük faydalar sağlar. Bu rehberde, saltanat tarzı bir stil ile Facebook, Anasayfa ve Youtube butonlarını nasıl ekleyeceğinizi adım adım anlatacağız.

Neden Buton Eklemeliyiz?
Metin2 sunucularında kullanıcı retansiyonu, oyuncuların sunucu ile olan ilk temasında belirlenir. Login ekranı, oyuncunun ilk olarak gördüğü alandır. Bu ekrana sosyal medya bağlantısı, site bağlantısı gibi butonlar eklemek:
- Oyuncuyu sunucuya bağlar.
- Sosyal medya takibini artırır.
- Yeni kullanıcı kazanımı sağlar.

Gerekli Dosyalar ve Konumlar
Öncelikle uiscript klasöründe bulunan login ekranı dosyasını düzenlememiz gerekir. Genellikle bu dosya loginwindow.py veya benzeri bir addadır. Eğer py root yapısını kullanıyorsanız, bu dosyanın doğru konumu önemlidir.

Button Tanımlama ve Yerleştirme
Py GUI kullanarak buton tanımlamak oldukça kolaydır. Aşağıdaki gibi bir yapı oluşturabiliriz:

Kod:
[COLOR=#0000cc]facebook_button = ui.Button()[BR][/BR]facebook_button.SetParent(self)[BR][/BR]facebook_button.SetPosition(x_pos, y_pos)[BR][/BR]facebook_button.SetUpVisual('locale/.../facebook_btn_normal.tga')[BR][/BR]facebook_button.SetOverVisual('locale/.../facebook_btn_over.tga')[BR][/BR]facebook_button.SetDownVisual('locale/.../facebook_btn_down.tga')[BR][/BR]facebook_button.SetToolTipText('Facebook Sayfamız')[BR][/BR]facebook_button.Show()[/COLOR]

Buton Fonksiyonlarını Tanımlama
Buton tıklamasında açılacak linkleri tanımlamak için webbrowser modülünü kullanabilirsiniz. Örneğin:

Kod:
[COLOR=#0000cc]def OnFacebookButtonClick(self):[BR][/BR]    import webbrowser[BR][/BR]    webbrowser.open('https://www.facebook.com/metin2lobby')[/COLOR]

Stil ve Görsel Tasarım
Saltanat tarzı bir görünüm için buton görsellerini uygun şekilde tasarlamak önemlidir. Tercihen altın tonları, bordo ve siyah kombinasyonları kullanılabilir. Buton stilleri C++ system üzerinden dinamik olarak da yüklenebilir. Bu sayede farklı temalar için kolayca güncelleme yapılabilir.

Test ve Deploy
Butonların çalışıp çalışmadığını test etmek için lokal ortamda compile işlemi yaptıktan sonra test sunucusunda deneme yapmalısınız. Hatalar varsa log dosyalarını kontrol edin.

Sonuç
Login ekranına sosyal medya butonları eklemek, hem marka bilinirliğini artırır hem de kullanıcı dostu bir arayüz sağlar. Metin2 Lobby gibi gelişmiş core tabanlı sistemlerde bu işlemler oldukça sadeleştirilmiş olsa da dikkatli kodlama ve test aşamaları ihmal edilmemelidir.

Adding Facebook-Homepage-Youtube Buttons to Login Screen - Sultanate Style

Metin2 Lobby aims to enhance user experience and facilitate easier social media interaction for players by adding special buttons to the login screen. In this guide, we will explain step-by-step how to add Facebook, Homepage, and YouTube buttons in a sultanate-style design.

Why Should We Add Buttons?
In Metin2 servers, user retention is determined by the player's first contact with the server. The login screen is the first thing the player sees. Adding buttons such as social media links and site connections to this screen:
- Binds the player to the server.
- Increases social media followership.
- Drives new user acquisition.

Required Files and Locations
Firstly, we need to modify the login screen file located in the uiscript folder. Usually, this file is named loginwindow.py or something similar. If you are using a py root structure, the correct location of this file is important.

Defining and Positioning Buttons
Defining buttons using Py GUI is quite straightforward. You can create a structure like the following:

Kod:
[COLOR=#0000cc]facebook_button = ui.Button()[BR][/BR]facebook_button.SetParent(self)[BR][/BR]facebook_button.SetPosition(x_pos, y_pos)[BR][/BR]facebook_button.SetUpVisual('locale/.../facebook_btn_normal.tga')[BR][/BR]facebook_button.SetOverVisual('locale/.../facebook_btn_over.tga')[BR][/BR]facebook_button.SetDownVisual('locale/.../facebook_btn_down.tga')[BR][/BR]facebook_button.SetToolTipText('Our Facebook Page')[BR][/BR]facebook_button.Show()[/COLOR]

Defining Button Functions
To define the links that open upon button clicks, you can use the webbrowser module. For example:

Kod:
[COLOR=#0000cc]def OnFacebookButtonClick(self):[BR][/BR]    import webbrowser[BR][/BR]    webbrowser.open('https://www.facebook.com/metin2lobby')[/COLOR]

Style and Visual Design
For a sultanate-style appearance, designing button images appropriately is crucial. Preferably, combinations of gold tones, burgundy, and black can be used. Button styles can also be loaded dynamically via C++ system. This allows for easy updates for different themes.

Testing and Deployment
To test whether the buttons work, perform a compile operation and test on a local server after deployment. Check log files if errors occur.

Conclusion
Adding social media buttons to the login screen increases brand awareness and provides a user-friendly interface. While these processes are streamlined in advanced core-based systems like Metin2 Lobby, careful coding and testing phases should not be neglected.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)