Login Ekranını Değiştirme Ayrıntılı Anlatım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 123

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
Selam Size Login Arkaplanını Değiştirmeyi Öğreteceğim:
1.ilk önce verdiğim linkteki dosyaları indirin
2.sonra rar.ın içindeki pack in içindekileri pack e
3.daha sonra locale yi de metin2 nizin içine atin
4.eğer benim yaptığımı beğenmezseniz istediğiniz gibi değiştirin
5.ve arkaplan haazır

RedBull
Türkmmo
+rep istemiyorum isteyen versin bi yorum atin o yeter

Link:h t t p : / / d e p o s i t f i l e s . c o m / e n / f i l e s / s c 6 q 6 7 r c 6

Boşlukarı Silin Bunun İçin Üzgünüm

NOT:ARKAPLAN I DEĞİŞTİRMEK İÇİN şu konuma gidin "...../metin2/locale/tr/ui

değiştirmek için resminizin adi "login"select"serverlist" olarak değiştirin ve oyuna girin TR de denemedim olurmu bilmiyorum

not:resminiz arkaplan olması için "JPEG"olması lazım

yapamayanlar "ö.m" atin ;) yardim ederim

Login Ekranını Değiştirme Ayrıntılı Anlatım

Metin2 oyununda görsel deneyimi kişiselleştirmek isteyen oyuncular için login ekranı oldukça önemli bir yerdir. Oyuna ilk girişte karşımıza çıkan bu ekran, hem sunucu kimliğini yansıtır hem de kullanıcıya farklı bir atmosfer sunabilir. Bu yazıda, Metin2 client üzerinde login ekranını nasıl değiştireceğinizi adım adım anlatacağız. Bu işlem, özellikle kendi Metin2 pack’inizi oluşturanlar ya da mevcut client’ı düzenlemek isteyenler için oldukça faydalı olacaktır.

Neden Login Ekranını Değiştirmeliyiz?

Oyunun ilk izlenimi çok önemlidir. Yeni başlayan oyuncular için ilk karşılaştıkları ekran, oyunun kalitesi ve sunucunun dikkatini gösterir. Görsel olarak zenginleştirilmiş bir login ekranı, oyuncuların daha fazla ilgisini çekebilir. Ayrıca, Metin2 client edit işlemlerinde bu ekranın özelleştirilmesi, paketinizin diğerlerinden ayrılmasını sağlar. Bu nedenle login ekranı değişikliği, Metin2 pack edit sürecinin önemli adımlarından biridir.

Gerekli Araçlar ve Dosyalar

Login ekranını değiştirmek için bazı temel araçlara ihtiyacınız olacak:

- Metin2 client dosyaları (örneğin root, locale, effect, etc.)
- Pack açma aracı (örneğin EterPack veya Metin2Dev client destekli araçlar)
- Resim düzenleme programı (Photoshop, GIMP gibi)
- Texture dosyaları (.gr2 formatında)

Öncelikle, mevcut login ekranı dosyalarını bulmanız gerekir. Bunlar genellikle root/uiscript/loginwindow.py veya benzeri dizinlerde bulunur. Bu dosyada hangi texture’ların yüklendiğini görebilirsiniz.

Adım Adım Login Ekranı Değişimi

1. Login Ekranı Arka Planını Değiştirme:

Arka plan resminizi hazırladıktan sonra, bu resmi .tga veya .dds formatında dönüştürmeniz gerekir. Ardından, texture dosyasını doğru konuma koyup, loginwindow.py dosyasında tanımlanan arka plan yolunu güncelleyin. Örneğin, locale/tr/textures/ui/login/background.tga dosyası yerine yeni oluşturduğunuz resmi koyabilirsiniz.

2. Buton ve Widget Tasarımlarını Özelleştirme:

Login ekranındaki butonlar, textbox'lar ve diğer grafik öğeleri genellikle .gr2 formatında tanımlıdır. Bu dosyaları düzenleyerek butonlara özel stiller kazandırabilirsiniz. Bu işlem için Metin2Dev client araçları veya doğrudan model editörleri kullanılabilir.

3. Giriş Animasyonu ve Efekt Ekleme:

Login ekranına özel efektler eklemek, kullanıcı deneyimini daha da zenginleştirir. Efekt dosyaları genellikle effect/ klasörü altında yer alır. Yeni efektleri eklerken, loginwindow.py dosyasında gerekli tanımlamaları yapmalısınız.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

- Texture dosyalarının boyutları doğru ayarlanmalıdır. Genellikle 1024x1024 veya katları tercih edilir.
- .py dosyalarında yapılan küçük bir hata client’in açılmamasına neden olabilir. Bu yüzden backup almayı unutmayın.
- Login ekranı değişikliği yaparken, paketin geri kalanıyla uyumlu olması önemlidir. Aksi takdirde login ekranı açılmaz veya hata alabilirsiniz.

Metin2 Client Fix ve Login Ekranı

Login ekranı değişikliği sonrasında oluşabilecek sorunlar için client fix işlemleri yapılabilir. Bazı durumlarda, texture yüklenememe veya butonlar çalışmama gibi hatalar çıkabilir. Bu durumlarda, log dosyalarını kontrol etmek ve gerekli düzeltmeleri yapmak önemlidir.

Sonuç

Login ekranı değişikliği, Metin2 client edit işlemlerinde estetik ve teknik açıdan büyük bir fark yaratır. Hem kullanıcıyı cezbedici kılar hem de sunucunuzun özgün bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Bu işlemi yaparken dikkatli olunmalı ve test aşamasını ihmal edilmemelidir. Metin2 pack edit veya Metin2 client edit ile uğraşan herkes için bu adımlar, paketinize özel bir dokunuş eklemenin yoludur.

Changing the Login Screen - Detailed Guide

For players who wish to personalize the visual experience in Metin2, the login screen plays a significant role. This screen, which appears first upon entering the game, reflects the server's identity and provides the user with a unique atmosphere. In this article, we will explain step-by-step how to change the login screen on your Metin2 client. This process is particularly useful for those creating their own Metin2 packs or wanting to customize existing clients.

Why Should We Change the Login Screen?

The first impression of the game is very important. The initial screen encountered by new players reflects the quality and attention of the server. A visually enriched login screen can attract more interest from players. Additionally, customizing this screen during Metin2 client editing helps distinguish your pack from others. Therefore, changing the login screen is one of the key steps in the Metin2 pack editing process.

Required Tools and Files

To change the login screen, you'll need some basic tools:

- Metin2 client files (e.g., root, locale, effect, etc.)
- Pack extraction tool (such as EterPack or tools supported by Metin2Dev client)
- Image editing software (like Photoshop or GIMP)
- Texture files (in .gr2 format)

First, locate the current login screen files. These are usually found in directories like root/uiscript/loginwindow.py. You can see which textures are loaded in this file.

Step-by-Step Login Screen Change

1. Changing the Login Screen Background:

After preparing your background image, convert it into .tga or .dds format. Then place the texture file in the correct location and update the path in the loginwindow.py file. For example, replace the default background file such as locale/tr/textures/ui/login/background.tga with your new image.

2. Customizing Button and Widget Designs:

Buttons, textboxes, and other graphical elements on the login screen are typically defined in .gr2 format. By editing these files, you can apply custom styles to buttons. Tools like Metin2Dev client or direct model editors can be used for this purpose.

3. Adding Entry Animation and Effects:

Adding special effects to the login screen enhances the user experience further. Effect files are generally located under the effect/ folder. When adding new effects, make sure to define them properly in the loginwindow.py file.

Important Considerations

- Texture file dimensions must be correctly set. Usually, sizes like 1024x1024 or multiples thereof are preferred.
- A small error in .py files might prevent the client from launching. Always take backups before making changes.
- During login screen modifications, compatibility with the rest of the pack is crucial. Otherwise, the screen may fail to load or cause errors.

Metin2 Client Fix and Login Screen

After changing the login screen, client fix operations might be necessary to resolve potential issues. Sometimes errors like texture not loading or buttons not working can occur. In such cases, checking log files and applying corrections is important.

Conclusion

Changing the login screen creates a significant difference both aesthetically and technically in Metin2 client editing. It attracts users while giving your server a unique appearance. Care should be taken during this process, and testing must not be skipped. For anyone involved in Metin2 pack editing or client customization, these steps provide a way to add a personal touch to your pack.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)