Login Ekranını Değiştirme Ayrıntılı Anlatım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 97

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
Selam Size Login Arkaplanını Değiştirmeyi Öğreteceğim:
1.ilk önce verdiğim linkteki dosyaları indirin
2.sonra rar.ın içindeki pack in içindekileri pack e
3.daha sonra locale yi de metin2 nizin içine atin
4.eğer benim yaptığımı beğenmezseniz istediğiniz gibi değiştirin
5.ve arkaplan haazır

RedBull
Türkmmo
+rep istemiyorum isteyen versin bi yorum atin o yeter

Link:h t t p : / / d e p o s i t f i l e s . c o m / e n / f i l e s / s c 6 q 6 7 r c 6

Boşlukarı Silin Bunun İçin Üzgünüm

NOT:ARKAPLAN I DEĞİŞTİRMEK İÇİN şu konuma gidin "...../metin2/locale/tr/ui

değiştirmek için resminizin adi "login"select"serverlist" olarak değiştirin ve oyuna girin TR de denemedim olurmu bilmiyorum

not:resminiz arkaplan olması için "JPEG"olması lazım

yapamayanlar "ö.m" atin ;) yardim ederim

Login Ekranını Değiştirme Ayrıntılı Anlatım

Metin2 dünyasında özelleştirme, oyun deneyimini daha keyifli ve kişiselleştirilmiş hale getirmek için kritik öneme sahiptir. Oyuncuların ilk temas ettiği alanlardan birisi olan login ekranı, hem görsel açıdan dikkat çekici olmalı hem de markalaşma açısından önemlidir. Bu yazıda, Metin2 client üzerinde login ekranını nasıl değiştireceğinizi adım adım anlatacağız.

Neden Login Ekranını Değiştirmeliyiz?[/BR][/BR]Oyun başlatıldığında ilk olarak görünen ekran, oyuncunun dikkatini çeker. Özellikle özel sunucularda veya özelleştirilmiş client packlerde login ekranı, sunucunuzun veya packinizin kimliğini yansıtır. Ayrıca, login ekranını değiştirerek marka bilinirliği oluşturabilir, reklam yapabilir veya estetik açıdan daha şık bir görünüm sağlayabilirsiniz.

Gerekli Araçlar

Login ekranı değişimi işlemi için bazı araçlara ihtiyacınız olacak:
- Metin2 client dosyalarına erişim (client pack)
- Pack açma aracı (örneğin EterPack Tool)
- Görsel düzenleme programı (Photoshop, GIMP vb.)
- Yeni arka plan resmi (PNG, JPG formatında önerilir)
- Uygun çözünürlükte ve boyutta resimler

Adım Adım Login Ekranı Değişimi

1. Client Pack Dosyasını Açma
Öncelikle client pack dosyanızı açmanız gerekir. Eğer .epk uzantılı bir paketiniz varsa, EterPack veya benzeri bir araç yardımıyla dosyaları çıkarın. Client dosyaları genellikle 'root', 'uiscript', 'locale', 'effect', 'texture' gibi klasörlerden oluşur.

2. Login Ekranı Dosyalarını Belirleme
Login ekranı genellikle 'uiscript' klasörü altında bulunan 'loginwindow.py' veya benzeri bir dosya tarafından yönetilir. Arka plan görseli ise 'texture' klasöründe yer alabilir. Genellikle 'intro' klasörü altında olur. Örnek yol: texture/intro/loading/login_back_main.jpg

3. Yeni Arka Plan Resmini Hazırlama
Login ekranı için yeni bir arka plan resmi oluşturun veya seçin. Bu resmin çözünürlüğü mevcutla uyumlu olmalıdır. Genellikle 1024x768, 1366x768 veya 1920x1080 çözünürlüklerinde olur. Farklı çözünürlüklerde sorun yaşamamak için orijinal dosyanın çözünürlüğünü kontrol edin.

4. Eski Resmi Yeniyle Değiştirme
Yeni oluşturduğunuz resmi, eski resmin üzerine yazarak değiştirin. Dosya adı ve uzantısı aynı kalmalıdır. Aksi takdirde login penceresi görseli yüklenmeyebilir. Örneğin, 'login_back_main.jpg' dosyasını 'yeni_gorsel.jpg' yaparsanız sistem bu dosyayı bulamayabilir.

5. Login Penceresi Scriptini Kontrol Etme
Bazı durumlarda login penceresinin script dosyasında görsel yolu doğrudan belirtilmiş olabilir. Bu durumda script dosyasında bulunan yolun doğru olduğundan emin olun. Eğer yeni dosya farklı bir klasördeyse, scriptteki yol da buna göre düzenlenmelidir.

6. Test Aşaması
Değişiklikleri yaptıktan sonra client'i başlatın ve login ekranının doğru şekilde yüklendiğini kontrol edin. Herhangi bir hata veya eksiklik varsa, dosya yollarını ve adlarını tekrar gözden geçirin.

Sık Karşılaşılan Hatalar

- Login ekranı açılmıyor: Dosya yolu yanlış veya görsel desteklenmeyen formatta olabilir.
- Arka plan görüntülenmiyor: Dosya adı veya uzantısı yanlış.
- Çözünürlük uyumsuzluğu: Oyuncu ekranında bozulma veya boşluklar oluşabilir.

Bonus: Login Ekranına Animasyon veya Efekt Ekleme
Daha etkileyici bir login ekranı istiyorsanız, efekt dosyalarını (effect) kullanarak animasyon ekleyebilirsiniz. Bu işlem ileri düzey düzenlemeler içerir ve script bilgisi gerektirir.

Metin2 client üzerinde login ekranı değişimi, özelleştirme konusunda küçük ama etkili bir adımdır. Doğru uygulandığında hem görsel açıdan etkileyici hem de kullanıcı deneyimini artıran bir katkı sağlar. Dilerseniz, Metin2Lobby üzerinden özelleştirilmiş client packlere ulaşabilir ve örnekleri inceleyebilirsiniz.

Detailed Guide on Changing the Login Screen

Customization is crucial in the world of Metin2 to make the gaming experience more enjoyable and personalized. The login screen, one of the first areas players interact with, should be visually appealing and significant for branding purposes. In this article, we will explain step by step how to change the login screen within the Metin2 client.

Why Should You Change the Login Screen?
The login screen grabs the player's attention upon starting the game. Especially on private servers or customized client packs, the login screen reflects the identity of your server or pack. Moreover, changing the login screen allows you to build brand awareness, display advertisements, or create a more aesthetically pleasing appearance.

Required Tools

You'll need certain tools to change the login screen:
- Access to Metin2 client files (client pack)
- Pack extraction tool (e.g., EterPack Tool)
- Image editing software (Photoshop, GIMP, etc.)
- New background image (preferably in PNG or JPG format)
- Images in appropriate resolution and dimensions

Step-by-Step Guide to Changing the Login Screen

1. Extracting the Client Pack File
Firstly, you need to open your client pack file. If you have a .epk extension pack, use tools like EterPack to extract the files. Client files typically consist of folders such as 'root', 'uiscript', 'locale', 'effect', and 'texture'.

2. Locating the Login Screen Files
The login screen is usually managed by a file named 'loginwindow.py' or similar, located under the 'uiscript' folder. The background image might be in the 'texture' folder, often under an 'intro' subfolder. Example path: texture/intro/loading/login_back_main.jpg

3. Preparing the New Background Image
Create or choose a new background image for the login screen. The image resolution should match the original. Common resolutions are 1024x768, 1366x768, or 1920x1080. To avoid issues with different resolutions, check the original file's resolution.

4. Replacing the Old Image with the New One
Replace the old image with the new one, ensuring the file name and extension remain unchanged. Otherwise, the login window may fail to load the image. For instance, renaming 'login_back_main.jpg' to 'new_image.jpg' may cause the system not to find the file.

5. Checking the Login Window Script
In some cases, the path to the image may be directly specified in the login window's script file. Ensure that the path in the script matches the location of the new file. If the new file is in a different folder, the script path must be updated accordingly.

6. Testing Phase
After making changes, launch the client and verify that the login screen loads correctly. If there are any errors or missing elements, review the file paths and names again.

Common Errors

- Login screen does not open: The file path may be incorrect or the image format unsupported.
- Background not loading: Incorrect file name or extension.
- Resolution mismatch: May cause distortion or blank spaces on the player's screen.

Bonus: Adding Animation or Effects to the Login Screen
For a more impressive login screen, you can add animations using effect files. This involves advanced modifications and requires scripting knowledge.

Changing the login screen in Metin2 client is a small but impactful step in customization. When applied correctly, it enhances both visual appeal and user experience. You can visit Metin2Lobby to access customized client packs and explore examples.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)