Oyun Seçenekleri Otomatik İtem Toplama için Filtre

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 73

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
Forumda paylaşıldı mı bilmiyorum ancak ben farklı forum sitesinden aldım kurdum denedim ve ufak bir kaç hata aldım bilemiyorum belki kullandığım alt yapı ile alakalıdır belki farklı şeyler vardır ama ufak basit bir kaç satır fonksiyon düzenleme yaptım ve bir sorun ile karşılaşmadım dilerseniz konu varsa aynısı kapatılabilir ancak ufak bir kaç satır değişiklik yapıldı belki onda hata alan arkadaşlarımız bunda almazlar bunu da göz önüne alırsa bölüm yetkilileri sevinirim

134561_85486bd483ce60190b74cac822f4bcad.jpg

Oyun Seçenekleri Otomatik İtem Toplama için Filtre

Metin2 özel sunucularında oyun deneyimini artırmak adına birçok sistem geliştirilmektedir. Bunlardan birisi de otomatik item toplama özelliğidir. Bu özellik sayesinde oyuncular, harita üzerinde düşürülen itemleri manuel olarak toplamak zorunda kalmadan belirli filtrelemeler doğrultusunda otomatik olarak alabilirler. Bu yazıda, otomatik item toplama sistemine entegre edilecek filtreleme yöntemlerinden bahsedeceğiz.

Filtre Nedir?

Otomatik item toplama sisteminde filtreleme, belirli item türlerinin veya seviyelerinin toplanmasını engellemek ya da sadece istenen itemleri almayı sağlar. Örneğin, sadece belirli bir seviyenin üzerindeki eşyaların toplanması istenebilir. Bu, oyun içi dengenin korunması açısından önemlidir.

Filtreleme Türleri[/BR][/BR]
Seviye Bazlı Filtreleme: Sadece belirli bir seviyenin üzerindeki itemlerin toplanmasını sağlar. Bu, düşük kaliteli itemlerin otomatik olarak toplanmasını engeller.
Tür Bazlı Filtreleme: Belirli item türlerinin (örneğin, silah, zırh, taş vs.) toplanmasını engelleyebilir veya sadece belirtilen türlerin alınmasını sağlar.
ID Tabanlı Filtreleme: Belirli item ID'lerinin listeye alınarak toplanmasını veya atlanmasını sağlar. Bu yöntem daha detaylı kontrol için idealdir.

Neden Filtre Gereklidir?

Otomatik toplama sistemi, oyuncuların oyun deneyimini kolaylaştırsa da, kontrolsüz bir şekilde tüm itemleri toplaması sunucu ekonomisini bozabilir. Bu nedenle filtreleme sistemi, hem oyun içi ekonomiyi korur hem de oyuncuların daha odaklı bir deneyim yaşamasını sağlar. Özellikle PvP sunucularda bu denge hayati öneme sahiptir.

Teknik Uygulama (C++ / Python)

Otomatik item toplama sistemi genellikle Python GUI üzerinden ayarlanabilir bir arayüze sahip olur. Bu sistemde filtreler uiscript dosyalarında tanımlanabilir. Sunucu tarafında C++ tabanlı item kontrol mekanizmaları ile uyumlu çalışır. py root ve pack yapıları üzerinden de filtre listeleri düzenlenebilir.

Faydaları

Oyuncu memnuniyetini artırır: Oyuncular, istemedikleri itemleri toplamaz ve envanterlerini daha temiz tutabilirler.
Sunucu ekonomisini dengeler: Değerli itemlerin kontrolsüzçe toplanması engellenerek economy korunur.
Oyun içi dikkati artırır: Sadece önemli itemlerin toplanması, PvP gibi durumlarda odaklanmayı kolaylaştırır.

Sonuç

Otomatik item toplama sisteminde filtreleme, Metin2 özel sunucularında kullanıcı dostu ve dengeli bir oyun ortamı yaratmak için kritik bir rol oynar. C++ ve Python tabanlı sistemlerle entegre çalışan bu yapılar, geliştiricilerin sunucularını daha profesyonel hale getirmesine yardımcı olur. Metin2Lobby olarak bu tür gelişmiş sistemlerin geliştirilmesi için kaynaklar sunulmaktadır.

Filter for Auto Item Pickup Game Options

In Metin2 private servers, many systems are developed to enhance the gaming experience. One of these is the auto item pickup feature. With this feature, players can automatically collect items dropped on the map based on certain filters without manually picking them up. In this article, we will discuss filtering methods that can be integrated into the automatic item pickup system.

What Is Filtering?

In the auto item pickup system, filtering allows preventing the collection of certain item types or levels, or only collecting desired items. For example, only items above a specific level might be collected. This is important in maintaining in-game balance.

Types of Filtering[/BR][/BR]
Level-Based Filtering: Only allows collection of items above a certain level. This prevents low-quality items from being picked up automatically.
Type-Based Filtering: Allows blocking certain item types (e.g., weapons, armor, stones, etc.) from being collected or ensures only specific types are gathered.
ID-Based Filtering: Allows inclusion or exclusion of certain item IDs in the collection process. This method provides more detailed control.

Why Is Filtering Necessary?

Although the auto pickup system enhances player experience, collecting all items without control can disrupt the server economy. Therefore, filtering helps maintain in-game economy and allows players to have a more focused experience. This balance is especially critical in PvP servers.

Technical Implementation (C++ / Python)

The automatic item pickup system usually has a configurable interface via Python GUI. Filters can be defined in uiscript files. On the server side, item-check mechanisms based on C++ work in sync with this system. Filter lists can also be managed through py root and pack structures.

Benefits

Increases player satisfaction: Players avoid collecting unwanted items and keep their inventories cleaner.
Balances the server economy: Prevents uncontrolled collection of valuable items, preserving the game economy.
Enhances in-game focus: Collecting only important items helps concentration during situations like PvP combat.

Conclusion

Filtering in the auto item pickup system plays a crucial role in creating a user-friendly and balanced gameplay environment in Metin2 private servers. Structures working seamlessly with C++ and Python-based systems help developers make their servers more professional. Metin2Lobby provides resources for the development of such advanced systems.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)