Yeni Köstüm Seti (4 karekter)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 67

Admin

Metin2Lobby
Yönetici
Founder
Ticaret : 1 / 0 / 0
Merhaba arkadaşlar günde 2 3 kere paylaşım yapıyorum sizi mutlu edebiliyorsam ne mutlu bana

Paylaşıldıysa kapatılabilir konu
62615_ceed49ca427576e8492966e15ef572d8.jpg

Metin2 Lobby olarak Metin2 dünyasında 3D modelleme ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bu yazıda Yeni Köstüm Seti (4 karakter) hakkında detaylı bilgi sunuyoruz. Metin2 sunucularında karakterlerin görünümünü özelleştirmek isteyen oyuncular için köstüm setleri önemli bir rol oynar. Özellikle 4 karakterli özel kostümler, hem görsellik hem de fonksiyonellik açısından dikkat çekmektedir.

Köstüm Nedir?
Metin2'de köstüm terimi, karakterin üzerine giydirilen, görünümünü değiştiren özel modelleri ifade eder. Bu modeller genellikle NPC model, monster model veya character model formatlarında olabilir. 4 karakterli köstüm setleri ise, özellikle belirli sınıf kombinasyonları için özel olarak tasarlanmıştır.

Neden 4 Karakterli Köstüm Seti?
4 karakterli köstüm setleri, Metin2'nin dört ana sınıfından (Shinsoo, Chunjo, Jinno) alınan kombinasyonlarla oluşturulmuştur. Bu sayede hem dengeli hem de estetik açıdan güçlü bir görünüme sahip olunur. Ayrıca bu setler genellikle custom model olarak hazırlanır ve sunucuya entegre edilir. Bu tür modellerin hazırlanması sırasında 3ds Max ya da Blender[/BR] gibi yazılımlar kullanılır.

Köstüm Seti Nasıl Hazırlanır?
Köstüm setlerinin hazırlanması oldukça detaylı bir süreçtir. İlk adımda karakterin mesh yapısı oluşturulur. Daha sonra UV mapping işlemi yapılır. Bu işlem, tekstürlerin doğru yerlere oturtulabilmesi için kritiktir. Ardından texture ve skin işlemleriyle modelin son halini alması sağlanır. Bu süreçte GR2 formatına dönüştürülen model, Metin2 sistemine aktarılır. Granny3D formatı da sıklıkla tercih edilir.

Model Edit ve Import/Export İşlemleri
Köstüm setlerini özelleştirmek isteyen geliştiriciler için model edit işlemleri oldukça önemlidir. Bu işlemlerde Metin2Dev araçları veya MartySama gibi araçlar kullanılır. Modelin export ve import işlemleri sırasında GR2 formatı korunmalıdır. Bu sayede sunucu üzerinde sorunsuz çalışması sağlanır.

Köstüm Setlerinin Sunucuya Entegrasyonu
Hazırlanan köstüm setleri, EterPack veya 3D Art gibi paketlerle birlikte sunucuya entegre edilir. Bu paketler genellikle visual mod veya graphic mod olarak tanımlanır. Oyuncular, bu modlar sayesinde karakterlerini özelleştirerek daha farklı bir deneyim yaşarlar.

Sonuç
Metin2'de Yeni Köstüm Seti (4 karakter) ile karakterlerinizin görünümünü yeniden şekillendirebilirsiniz. Bu setler, hem teknik hem de estetik açıdan yüksek kaliteye sahiptir. Metin2 Lobby olarak, bu gibi gelişmeleri takip ederek size en iyi bilgileri sunmayı amaçlıyoruz. Dilerseniz forumumuz üzerinden Metin2 3D modelleme konularını inceleyebilir, kendi setlerinizi oluşturabilirsiniz.

Metin2 Lobby keeps track of 3D modeling developments in the world of Metin2 closely. In this article, we provide detailed information about the New Costume Set (4 characters). Costume sets play an important role for players who want to customize their character's appearance on Metin2 servers. Especially 4-character custom costumes are significant both visually and functionally.

What is a Costume?
In Metin2, the term costume refers to special models that change the appearance of a character by being worn over it. These models are usually in the form of NPC models, monster models, or character models. 4-character costume sets are specifically designed for certain class combinations.

Why 4-Character Costume Sets?
4-character costume sets are created from combinations taken from Metin2's four main classes (Shinsoo, Chunjo, Jinno). This ensures both balanced gameplay and a strong aesthetic appeal. Additionally, these sets are generally prepared as custom models and integrated into the server. During the preparation of such models, software like 3ds Max or Blender is often used.

How is a Costume Set Prepared?
Preparing costume sets is a highly detailed process. First, the mesh structure of the character is created. Then, UV mapping is performed, which is critical for correctly placing textures. Following this, texture and skin operations finalize the model. During this process, the model converted to GR2 format is imported into the Metin2 system. The Granny3D format is also frequently preferred.

Model Editing and Import/Export Operations
For developers wishing to customize costume sets, model editing operations are very important. Tools like Metin2Dev or MartySama are used during these processes. During the export and import operations, the GR2 format must be preserved so that the model runs smoothly on the server.

Integration of Costume Sets into the Server
Prepared costume sets are integrated into the server via packages like EterPack or 3D Art. These packages are typically defined as visual mods or graphic mods. Through these mods, players can personalize their characters and enjoy a different experience.

Conclusion
With New Costume Set (4 characters) in Metin2, you can reshape your character's appearance. These sets have high quality both technically and aesthetically. As Metin2 Lobby, we aim to provide you with the best information by following such developments. You can explore Metin2 3D modeling topics on our forum and create your own sets.

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam : 0, Üye : 0, Misafir : 0)